Annonce
Indland

»Jeg har ikke mødt nogen her på rådhuset, som har erindringer om noget lignende«

Fyns Politi har opgraderet sikkerheden omkring Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, efter at han torsdag blev »intimideret« af medlemmer af banden Black Army.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) stod på parkeringspladsen ved en tankstation på Nyborgvej i Odense, da to personer antastede ham. De kom fra den anden side af vejen – der hvor banden Black Army har klubhus.

De ville vide, om han er borgmester i Odense, og han svarede ja. Så ville de trykke hans hånd, og han afviste. Han vil ikke trykke hånd med Black Army.

»Pludselig kommer to biler, og så er de 8-10 personer. De gejler hinanden op og siger bl.a., at det ikke var dem, der var med til at forulempe udsatte i byen, som det har været omtalt,« fortæller Peter Rahbæk Juel, som fredag meldte episoden til politiet.

Han hørte ingen egentlige trusler, men kalder bandemedlemmernes adfærd for »intimiderende«. Onsdag offentliggjorde Odense Kommune og Fyns Politi den første konsekvens af mødet torsdag aften.

Pludselig kommer to biler, og så er de 8-10 personer.
Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense

»Fyns Politi har besluttet midlertidigt at opgradere sikkerheden omkring Odenses borgmester. Baggrunden er dels den aktuelle bandesituation i Odense, og dels at borgmesteren torsdag aften i sidste uge blev intimideret af en gruppe fra Black Army på en tankstation på Nyborgvej i Odense – en helt uacceptabel adfærd,« udtaler chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj og tilføjer, at episoden nu bliver efterforsket.

Politiet har ingen yderligere kommentarer. Det er bl.a. uvist, præcis hvordan sikkerheden omkring Peter Rahbæk Juel bliver opgraderet. Selv oplyser borgmesteren blot, at han er under politibeskyttelse 24 timer i døgnet.

En opsigtsvækkende sag

Politibeskyttelsen af Peter Rahbæk Juel følger efter en tid, hvor han har været særdeles hård i retorikken over for de organiserede kriminelle i Odense og omegn. Og efter at bl.a. Nyborg Statsfængsel har haft løbende udfordringer med banderelaterede trusler mod og overfald på bl.a. fængselsvagter.

Borgmester vil bruge bandepakke til at rydde rockerborge

Hvor ofte det sker, at offentlige personer som en borgmester er genstand for politibeskyttelse mod rockere og bandemedlemmer, vil Rigspolitiet ikke oplyse.

»Vi oplyser aldrig nærmere om, hvor tit og hvordan vi iværksætter sikkerhedsforanstaltninger og på hvilken baggrund,« står der i et svar til Jyllands-Posten.

Michael Hviid Jacobsen, som er professor i sociologi ved Aalborg Universitet og bl.a. forsker i organiseret kriminalitet, kalder beskyttelsen for »opsigtsvækkende« og »ganske ekstraordinær«:

»Erfaringerne har altid været, at almindelige borgere og folk i offentligt hverv ikke har haft grund til at være bekymrede. Banderne har i almindelighed reageret mod andre bander.«

Peter Rahbæk Juel betragter selv sin situation som »usædvanlig«.

»Jeg har ikke mødt nogen her på rådhuset, som har erindringer om noget lignende i Odense. Men det siger måske også lidt om karakteren af den bandeudfordring, vi står med,« siger borgmesteren, der ikke har tænkt sig at ændre adfærd.

»Det bestyrker vigtigheden i, at vi holder fast i den hårde kurs over for de kriminelle fællesskaber, der har og forsøger at få et ben indenfor i Odense.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Viden
Professor advarer: "Big Data" kan føre til forkerte behandlinger
Mere sundhedsdata har et kæmpe potentiale for behandlinger. Men udviklingen kan paradoksalt nok øge mængden af fejldiagnosticeringer, advarer statistiker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her