*

Indland

»Udlændinge er slet ikke mit primære fokus«

Cheanne Nielsen kunne som ung ikke blive brun nok – og fik hudkræft. På DF’s landsmøde kom hun også galt af sted.

Cheanne Nielsen brød for alvor gennem lydmuren, da hun som nyt partimedlem besteg talerstolen på Dansk Folkepartis landsmøde i Herning i weekenden og sendte en svada af sted mod udlændinge i Danmark. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Langt fremme i skoene og hurtig i replikken er ikke et signalement, som den 32-årige Cheanne Nielsen genkender sig selv i. Faktisk tværtimod.

Alligevel brød hun for alvor gennem lydmuren, da hun som nyt partimedlem besteg talerstolen på Dansk Folkepartis landsmøde i Herning i weekenden og sendte en svada af sted mod udlændinge i Danmark.

»Hvorfor skulle udlændinge klare sig selv, nu hvor de har krav på husly og lommepenge fra staten, så snart de kommer hertil? De sviner, de svindler, de stjæler, de voldtager, og de dræber. De mishandler Danmark,« lød det fra Cheanne Nielsen.

Kontroversiel DF-udtalelse får ingen konsekvenser

Trænede ører på landsmødet – både blandt partifæller og mediefolket – kunne straks høre en eksklusion nærme sig, og derfor gik det også hurtigt med at rådgive den nybagte DF’er til at dementere sig selv.

Det gjorde hun uden at kny allerede i Herning og igen på sin Facebook-profil mandag morgen, hvor hun understregede det forkerte i at generalisere så kraftigt. Partiets toneangivende folk kaldte det en »begynderfejl« og lukkede dermed sagen.

Tilbage sidder Cheanne Nielsen, der for syv år siden fik konstateret hudkræft, »fordi jeg ikke kunne blive brun nok«, og ærgrer sig. Hun beskriver sig selv som velforberedt og tjekket, og talen var da også nedskrevet på forhånd – med den voldsomme generalisering.

»Det var jo slet ikke mit ærinde at skælde ud på udlændinge, men mere at sige noget overordnet om, at man skal tage ansvar og opføre sig ordentligt. Udlændinge er slet ikke mit primære fokus, og på plejehjemmet er den sødeste person, der passer min mormor, én med tørklæde,« siger hun.

DF-formand fra talerstol på landsmøde: Er I klar til valg_

Selve valget af parti beskriver hun også som en grundig omgang lektielæsning. Efter at have arbejdet nogle år startede hun i 2012 på CBS, og sideløbende studerede hun de forskellige partiers programmer.

»Jeg fik dermed også større og større lyst til selv at bidrage og engagere mig, og det er ikke mindst social- og sundhedsområdet, som interesserer mig,« siger hun, der angiver »hovedpersonerne« i Dansk Folkeparti som en anden afgørende årsag til, at hun meldte sig ind.

Nu bejler hun til en plads på DF’s liste ved kommunalvalget i København, og en fremtid i politik tvinger hende til at dyrke en helt ny side af sig selv.

»Jeg havde det godt i folkeskolen, men både i gymnasiet og på studiet har jeg det svært med nogle af mine medstuderende og den manglende disciplin og har været meget tavs. Men jeg har lært mig selv at tage ordet og give min mening til kende,« siger hun.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her