Riget koblede en advokat på – så afleverede svindeldømt hjertelæge 2,3 mio. kr.

Rigshospitalet har haft problemer med at få et millionbeløb i erstatning fra den bedrageridømte overlæge Peer Grande, men nu har han betalt.

Artiklens øverste billede
Overlæge Peer Grande blev sidste år idømt halvandet års fængsel for groft bedrageri over for Rigshospitalet. Han skulle desuden betale en erstatning på knap 2,3 mio. kr. til Rigshospitalet svarende til det beløb, han blev dømt for at have svindlet for. Arkivfoto: Sofia Busk

Overlæge Peer Grande blev i november i fjor idømt halvandet års fængsel for groft bedrageri over for Rigshospitalet. Dommen blev gjort betinget af, at han laver 250 timers samfundstjeneste. Den 64-årige hjertelæge blev samtidig dømt til at betale en erstatning på knap 2,3 mio. kr. til Rigshospitalet svarende til det beløb, han blev dømt for at have svindlet for.

Peer Grande accepterede Københavns Byrets dom og skulle inden 14 dage betale erstatningen til Rigshospitalet. Men det skete ikke. Der gik måneder, hvor Rigshospitalet ventede på at få sine penge, og til sidst mistede hospitalet tålmodigheden og koblede statens advokat, Kammeradvokaten, på.

Det hjalp. Nu har overlægen indbetalt pengene, oplyser Rigshospitalet.

To tinglyste lån

Retten frakendte Peer Grande retten til at modtage, forvalte eller på anden måde administrere offentlige eller private midler indtil videre. Dermed kan han ikke længere udføre den forskning, som gjorde ham til en internationalt anerkendt og respekteret forsker. Derimod fik han ikke frataget retten til at virke som læge, og derfor har han kunnet fortætte med at arbejde som overlæge på Nykøbing Falster Sygehus.

Peer Grande bor i Klampenborg, hvor han og hans hustru i maj fik tinglyst to lån i huset på 5,5 mio. kr. – et fastforrentet realkreditlån på 3 mio. kr. og et rentetilpasningslån med mulighed for afdragsfrihed på 2,5 mio. kr.

Overlægens misbrug af forskningsmidler blev afsløret af Jyllands-Posten i sommeren 2013. Rigshospitalet sendte ham hjem og meldte ham til politiet. I Københavns Byret blev han fundet skyldig i flere end 300 forhold ved at have brugt forskningsmidler til bl.a. private rejser til Norge og Frankrig, private restaurationsbesøg, et Rolex-ur til 160.000 kr. og 80.000 kr., dyrt mærkevaretøj, mobiltelefoner og computere til familien og møbler, tv og hårde hvidevarer til privaten.

I sidste uge blev yderligere en tidligere hjertelæge fra Rigshospitalet dømt – for tyveri af et maleri og to lamper betalt med forskningsmidler. Han har anket sagen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.