Undren over, at den tiltalte Se og Hør-redaktør først vil udtale sig i eget radioprogram

Fredagens retsmøde, hvor Aller Media og en tidligere nyhedsredaktør ville erklære sig skyldige, er udskudt til august.

Artiklens øverste billede
Henrik Qvortrup vil først udtale sig i Se og Hør-sagen på søndag – i sit eget radioprogram på Radio 24/7. Arkivfoto: Sofia Busk

Det vækker undren i mediekredse, at den tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup ikke ville udtale sig til medierne onsdag, mens hans arbejdsgiver, Radio 24/7, samme dag reklamerede for, at Qvortrup ville udtale sig i sit eget radioprogram, der sendes på stationen søndag.

Qvortrup blev sammen med syv andre personer samt Aller Media onsdag tiltalt i den såkaldte Se og Hør-sag, hvor en it-medarbejder på PBS/IBM angiveligt på ulovlig vis har skaffet oplysninger om kendtes og kongeliges brug af kreditkort og mod betaling har givet oplysningerne til ugebladet.

Det kan da godt være, at det vil trække lidt flere lyttere til. Men det er Qvortrups eget valg, hvornår han vil udtale sig.

Jørgen Ramskov, administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør i Radio 24/7

Qvortrup er en af to værter på det mediepolitiske program Q&A på Radio 24/7, der sendes søndag. Her vil han ifølge radiostationen blive interviewet om sin rolle i Se og Hør-sagen af sin medvært på programmet.

Formanden for Dansk Journalistforbund, Lars Werge, finder fremgangsmåden påfaldende:

»En tiltalt kan selvfølgelig selv bestemme, hvor og hvornår vedkommende vil udtale sig. Men det kan ligne en merkantil strategi, der ligger et godt stykke væk fra journalistiske overvejelser, at radiostationen fortæller, at Qvortrup godt vil optræde i sit eget program på Radio 24/7, mens han onsdag afviste at udtale sig til andre medier. Og man må håbe, at medværten formår at stille kritiske spørgsmål til sin arbejdskollega. Det må være en vanskelig balance,« siger journalisternes formand.

Også pressejurist ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Vibeke Borberg, undrer sig over, at en tiltalt udtaler sig i sit eget radioprogram, fordi hun mener, at vedkommende dermed får mulighed for at påvirke sagens gang ved at fremlægge sit eget forsvar.

»Qvortrups eget valg«

Administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør i Radio 24/7 Jørgen Ramskov afviser, at der skulle ligge en merkantil strategi bag, at Qvortrup først vil udtale sig i sit eget program.

»Det kan da godt være, at det vil trække lidt flere lyttere til. Men det er Qvortrups eget valg, hvornår han vil udtale sig. Og jeg er sikker på, at hans medvært vil forstå at være kritisk under interviewet,« siger Jørgen Ramskov.

En af de øvrige tiltalte – journalist Kasper Kopping, som på Se og Hør havde den løbende kontakt med den såkaldte tys-tys-kilde fra PBS/IBM – siger:

»Jeg er faktisk ret ligeglad med, hvad Qvortrup udtaler i et radioprogram, hvad enten det er damage control, én lang afvisning eller noget tredje. Jeg forventer, at Qvortrup trækker i land, taler udenom eller direkte lyver. Hidtil har han i hvert fald været meget glemsom omkring sin rolle i tys-tys-cirkusset,« siger Kasper Kopping.

Advokat Kåre Pihlmann, som er advokat for en anden af de tiltalte, tidligere chefredaktør Kim Henningsen, siger om Qvortrups optræden:

»Det er selvfølgelig usædvanligt, at en tiltalt har sit eget radioprogram, hvori vedkommende kan udtale sig, men herudover er det efter min opfattelse ikke unormalt, at en tiltalt udtaler sig offentligt om sin egen sag.«

Se og Hør-sagen skulle i øvrigt være kommet et skridt videre fredag, idet Aller Media og en af de tiltalte tidligere medarbejdere på Se og Hør, Lise Bondesen, ville være mødt frem i Retten i Glostrup for at erklære sig skyldige og for at modtage rettens straf.

Men protester fra ferierende advokater for flere af de øvrige tiltalte har betydet, at retsmødet bliver udskudt til august.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.