Annonce
Indland

Dansk imam fordømmer terror i Orlando - og kalder homoseksualitet for en sygdom

Homoseksualitet er en sygdom, som man skal gå til lægen for at få kureret, mener en dansk imam i Hvidovre.

Nusrat Djahan Moskéen i Hvidovre kunne i 2007 fejre sit 40 års-jubilæum. Den er Nordens ældste moské. Foto: Lars Krabbe

Homoseksualitet er en sygdom, og islam giver ikke grundlag for at slå homoseksuelle ihjel.

Sådan lyder en kommentar til massakren på den homoseksuelle klub Pulse i Orlando fra Muhammad Zakaria Khan, imam og formand for Nusrat Djahan Moskéen i Hvidovre.

»Jeg fordømmer stærkt handlingen i Orlando. Det er terrorisme, og islam tillader os ikke at gøre noget sådan. Vi har ikke ret til at ret til at straffe nogen, og hvis nogen ønsker at være homoseksuel, er det deres eget valg,« siger han.

I tirsdagens udgave af Jyllands-Posten opfordrer Khaterah Parwani, juridisk rådgiver for unge homoseksuelle muslimer, til, at de muslimske organisationer i Danmark åbent erkender, at der er et problem med homoseksualitet indenfor islam. Samtidig opfordrer Fahad Saeed, der er muslim og homoseksuel til, at alle religiøse organisationer, herunder de muslimske, tager afstand fra massakren, som blev udført af den 29-årige Omar Mateen, der svor troskab til Islamisk Stat.

»Islam er ikke lig med homofobi,« siger Fahad Saeed. Han arbejder gennem organisationen Sabaah med at forbedre vilkårene for homo-, biseksuelle og transkønnede med minoritetsetnisk baggrund.

Imam Muhammad Zakaria Khan mener, at det ifølge islam ikke er naturligt at være homoseksuel.

»I forhold til Islam er det unaturligt at være homoseksuel, fordi Gud har skabt en mand og en kvinde. Min egen holdning er, at homoseksualitet selvfølgelig er en sygdom, som man skal gå til lægen for at få kureret. Hvis lægen ikke har en kur mod det, må vi sige, at det er unaturligt. Vores pligt er at få folk til at modtage dette budskab og fortælle folk, hvad der er rigtigt og forkert,« siger Muhammad Zakaria Khan.

Han har ingen problemer med at leve i et samfund med homoseksuelle.

»Jeg har ikke noget problem med at leve i et samfund, hvor der er homoseksuelle, og homoseksuelle muslimer er også velkomne i moskeen. Det er Guds hus, hvor alle er velkomne,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Muslimsk homoseksuel: Islam er ikke lig med homofobi
Danske muslimske organisationer og imamer er tavse om islams syn på homoseksualitet. Efter massakren i Orlando bør de melde klart ud om, hvordan Koranen skal fortolkes i dette spørgsmål, mener både politikere og folk, der arbejder med homoseksualitet i minoritetsgrupper.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Dansk designer med store ambitioner: »Om 10 år har vi skabt et globalt brand«
Sådan siger Driton Memisi, som har sat sig for at hjælpe det nye designfirma Handvärk ud i verden. Brandet lancerer netop nu i forbindelse med 3 Days of Design bordet “Studio Table”, som hidtil kun har været vist på Maison & Objet i Paris. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her