Indland

Borgmester efter Kundby-møde: Ingen øget risiko

Efter orienteringsmødet på Sydskolen siger borgmester i Odsherred, at fokus nu er på at gøre eleverne trygge.

Forældrene til børn på Sydskolen i Fårevejle kan roligt sende deres børn i skole onsdag morgen.

Det forsikrede politiet om, da forældrene tirsdag aften var samlet til et møde, hvor de blev orienteret om sigtelserne i den såkaldte Kundby-sag.

Nu starter så opgaven med at gøre børnene trygge og forsikre dem om, at der ikke er nogen risiko ved at møde i skole, siger borgmester i Odsherred, Thomas Adelskov (S).

- Der vil være ekstra opmærksomhed fra personalet på skolen, så man lægger mærke til, om der er nogle børn, der reagerer, siger borgmesteren.

- Der kan også være nogle forældre, som har brug for at tale med lærerne på skolen om deres børn. Det handler om, at man hurtigt får skabt en fornuftig hverdag, hvor børn og forældre kan føle sig trygge, siger han.

Tirsdag kom det frem, at en 16-årig pige og en 24-årig mand er sigtet for at have planlagt en prøvesprængning og forsøgt at anskaffe gødning med henblik på at fremstille en bombe.

Ifølge anklagen planlagde parret at begå terror på både den jødiske privatskole Carolineskolen i København og mod Sydskolen i Fårevejle.

På mødet deltog derfor også efterforskningslederen i sagen, repræsentanter fra politiets forebyggelsesenhed og fra Politiets Efterretningstjeneste, PET, som kunne svare på spørgsmål om sikkerheden på skolen.

Forældrene spurgte særligt ind til sigtelserne, som politiet dog ikke kunne komme med detaljer omkring på grund af efterforskningen, men de forsikrede om, at der ikke var nogen øget sikkerhedsrisiko omkring Sydskolen.

Mange spurgte også til, hvordan man snakker med sine børn om sagen.

- Rådet var, tal med jeres børn. Hvis de kommer hjem og er påvirkede, er det vigtigt, at man taler om det og eventuelt inddrager skolen, siger Thomas Adelskov.

Sigtelsen har også gjort indtryk på borgmesteren selv.

- Man bliver først chokeret, og dernæst bliver man lettet over, at der ikke er sket noget.

- Nu er der et arbejde med at få informeret og få delt de informationer, vi har, så man som borger, som barn og som medarbejder kan føle sig tryg ved at færdes rundt i kommunen, siger Thomas Adelskov.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her