Indland

Muslimske organisationer om Grimhøj: Der er udfordringer i visse dele af de muslimske miljøer

»Fokus skal være på medborgerskab og ikke modborgerskab,« skriver Dansk Islamisk Center om de skjulte optagelser af imamer i den aarhusianske moské.

En række TV 2-programmer, som bliver sendt første gang tirsdag aften, viser, hvordan muslimske kvinder i den aarhusianske Grimhøjmoské bliver undervist i sharialoven og bliver belært om, at straffen for utroskab er stening.

I samme program kan man se en gæsteimam forklare de fremmødte, at man bør slå sine børn som en del af opdragelsen.

Disse afsløringer har fået eksperter og folketingspolitikere til at kritisere Grimhøjmoskéen og fordømme de ting, som tilsyneladende bliver prædiket til moskéens brugere, på det groveste. Dansk Folkeparti vil endda have moskéen lukket, selv om det kan være i strid med loven.

DF til Støjberg: Luk Grimhøj og tag en retssag bagefter

Hos Dansk Islamisk Center og en række andre danske muslimske organisationer, har man også reageret på dokumentaren. Her erkender man, at der i visse musllimske miljøer er nogle problemer, der skal tages hånd om.

»Vi anerkender og er bevidste om, at der er udfordringer i visse segmenter af de muslimske miljøer. Fokus skal være på medborgerskab og ikke modborgerskab,« skriver Dansk Islamisk Center i en pressemeddelelse, som også er underskrevet af en række andre foreninger og moskéer.

Imam i moske opfordrer forældre til at slå deres børn

Ifølge Dansk Islamisk Center må de muslimske organisationer i Danmark leve med, at der er en offentlig interesse for, hvad der rører sig i de muslimske miljøer - herunder hvilke problemer der kan være - og at moskéerne derfor skal være åbne for at forklare, hvad der sker bag murene.

»Det er imperativt, at de ord vi, som repræsentanter for danske muslimer udtaler for åben mikrofon, skal være identiske med det, der praktiseres og ytres i lukkede fora,« står der i pressemeddelelsen.

Dansk Islamisk Centers formand, imam Waseem Hussain, forklarer til Jyllands-Posten, at Dansk Islamisk Center ikke vil komme med uddybende kommentarer, før hele rækken af tv-programmerne er blevet sendt. I pressemeddelelsen gør foreningerne det dog så langt klart, at man ikke mener, at strafferet er en sag for moskéerne, samt at alle borgere i Danmark har pligt til at overholde den danske lovgivning.

Bag pressemeddelelsen står, ud over Dansk Islamisk Center, også Dansk Muslimsk Union, Muslimernes Fællesråd, Mariam Moskéen, Imam Ali Moskeen og Imam Malik Instituttet.

Grimhøjmoskéens formand Oussama El-Saadi har over for TV 2 afvist, at der skulle være tale om en decideret opfordring til at slå børn.

»I optager i mange timer, og så klipper I nogle sekunder ud og snyder folk. Vi tror ikke på de optagelser,« siger han.

Optagelsen af gæsteimamen, som forklarer i detaljer, hvordan man bør og ikke bør revse sine børn, kan ses her.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Altid sulten? Disse fødevarer mætter mest
Vil du gerne opnå den bedst mulige mæthed med færrest mulige kalorier, peger en diætist her på den perfekte kostplan for at nå det mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her