Indland

Borgerlige: Flygtningepolitikken er for lempelig

Udlændinge: På trods af flere stramninger på flygtningeområdet mener et flertal af blå bloks vælgere, at politikken stadig er for lempelig.

Dansk Folkeparti vil blandt andet forsøge at presse Venstre til at indføre en permanent grænsekontrol og skabe mulighed for at afvise flygtninge og migranter på selve grænsen. Foto: Gregers Tycho

Mens regeringen har bebudet, at den ikke har flere planer om at stramme udlændingepolitikken, mener et flertal af de blå vælgere, at der er brug for flere stramninger.

I alt 54 pct. af blå bloks vælgere mener, at den danske udlændingepolitik lige nu er for lempelig, mens kun 5,3 pct. mener, at den er for stram, og 37 pct. kalder den tilpas. Det viser en meningsmåling, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

Samtidig siger 66 pct. af de blå vælgere, at Danmark tager imod for mange flygtninge.

Det får regeringens støttepartier til at kræve, at udlændingeminister Inger Støjberg tager initiativ til at gennemføre en mere restriktiv udlændingepolitik.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, siger:

»Vi har vedtaget nogle solide stramninger, men vi må også bare helt nøgternt konstatere, at det ikke er nok til for alvor at begrænse tilstrømningen.«

Dansk Folkeparti vil blandt andet forsøge at presse Venstre til at indføre en permanent grænsekontrol og skabe mulighed for at afvise flygtninge og migranter på selve grænsen. Desuden vil partiet udvide den treårige ventetid på familiesammenføring til at gælde alle asylsøgere og ikke kun de ca. 20 pct. med midlertidig beskyttelsesstatus.

Den konservative integrationsordfører, Naser Khader, vil også udvide grænsekontrollen, og når det gælder integrationen, siger han:

»Vi skal have lagt et endnu større pres på personer fra ikkevestlige lande for at få dem til at tage et arbejde.«

Integrationsminister Inger Støjberg afviser, at der aktuelt er brug for nye stramninger.

»Vi har netop gennemført de opstramninger, der er nødvendige. Hvis vi havde ment, at der var brug for flere, havde vi taget dem med. Men nu skal de vedtagne stramninger have lov at virke, og de skal nok få den effekt, vi ønsker,« siger ministeren, der imidlertid lægger op til, at regeringen vil forlænge grænsekontrollen, når den udløber i næste uge.

Samlet set siger knap 33 pct. af vælgerne i Wilkemålingen, at den danske udlændingepolitik er for lempelig, knap 28 pct. finder den for stram, og knap 32 pct. mener, at det nuværende niveau er passende.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Flere muligheder for ophold til somaliere
Merethe Nord Philip, kontorchef, Udlændingestyreslsen
En læser, Poul Riisgaard, spørger 16/1, hvorfor en somalisk flygtning skal tjene mere end en offentligt ansat akademiker for ikke at miste sin opholdstilladelse.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Et kompromis mellem flygtningesynspunkter

Situationen omkring flygtninge med midlertidig opholdsstatus og deres adgang til at arbejde er tilsyneladende gået i hårdknude.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her