*

Indland

Asylsøgere skal lære mere om sexmoral

Integration: Røde Kors vil udvide undervisningen om levevilkår i Danmark med nyt materiale om danske seksuelle normer. Flere andre operatører af asylcentre har lignende planer.

Røde Kors er ved at fremstille et nyt undervisningsmateriale om seksuelle normer i Danmark med henblik på, at materialet kan indgå i undervisningen på asylcentrene snarest muligt. Arkivfoto: Jens Henrik Daugaard

Røde Kors er ved at fremstille et nyt undervisningsmateriale om seksuelle normer i Danmark med henblik på, at materialet kan indgå i undervisningen på asylcentrene snarest muligt.

Arbejdet med oplysningerne om seksuelle normer gik i gang allerede i december i fjor – og altså før det kom frem, at personer med udenlandsk baggrund havde forgrebet sig på kvinder i flere storbyer i Tyskland og i andre europæiske byer, og før unge piger i blandt andet Thisted, Sønderborg og Haderslev var stået frem med beretninger om udlændinges befamlinger i nattelivet.

Ifølge lederen af Asylafdelingen i Røde Kors, Anne la Cour Vågen, er det nye materiale ikke udarbejdet, fordi der har været episoder med overgreb på danske kvinder.

Fremstillingen af det nye undervisningsmateriale blev ifølge Røde Kors sat i gang, blandt andet fordi asylsøgere selv havde efterspurgt mere oplysning om forholdet mellem mænd og kvinder i Danmark.

»Vi ønsker at forbedre og uddybe vores undervisning på dette punkt, så asylsøgere kommer til at lære mere om forholdene mellem kønnene og om de danske normer og den danske seksualmoral,« siger Anne la Cour Vågen.

Ud over Røde Kors driver flere kommuner et større antal asylcentre i Danmark. Også flere af de andre såkaldte operatører af asylcentre har planer om at udvide undervisningen i seksualmoral i Danmark.

Asylleder Torben Gregersen fra Vesthimmerlands Asylafdeling – som driver 10 asylcentre på landsplan – siger:

»Vi har allerede introduceret et nyt tema under den obligatoriske voksenundervisning, som vi har kaldt ”Kærlighed”, fordi vi har skønnet, at det var relevant at fortælle asylsøgere om seksualmoral og om, hvordan man opfører sig kønnene imellem her i Danmark.«

Allerede sidste år opstod der et flertal bestående af Dansk Folkeparti, Konservative, De Radikale og Socialdemokraterne om at indføre kurser i seksualmoral til asylsøgere.

Det skete, efter at antallet af asylsøgere var steget kraftigt, og der opstod en debat om asylsøgernes evne til at tilpasse sig danske normer blandt andet i forhold til synet på kvinder. Socialdemokraterne har netop genfremsat forslaget.

Regeringen er på vej med et integrationsudspil, der ventes at rumme forslag vedrørende ændringer i undervisningen af asylsøgere.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her