*

Indland

KL slår alarm på grund af historisk flygtningepres

17.000 nye flygtninge i år giver en mangel på 1200 pædagoger og 80 daginstitutioner, viser notat fra KL.

Arkivfoto: Ida Munch

Hvis den nuværende normering skal holde, vil kommunerne i 2016 og frem få brug for 1200 pædagoger, 300 modtagerklasser og 80 daginstitutioner, når kommunerne i år skal tage imod 17.000 nye flygtninge.

Det viser et internt notat fra KL's økonomiske sekretariat, skriver Politiken, som er i besiddelse af notatet.

Det er første gang, at Kommunernes Landsforening (KL) har regnet på, hvilke konsekvenser den voksende flygtningestrøm i 2016 kan få for landets 98 kommuner.

KL-formand Martin Damm kalder situationen et "akut problem".

- Det er min holdning, at regeringen bliver nødt til at udvise mere ansvar over for den opgave, kommunerne står over for, siger han til Politiken mandag.

KL-formanden mener eksempelvis, at regeringen må anerkende, at der i år og de næste par år vil være en stor regning i kommunerne, som "vi bliver nødt til at tage højde for nu, inden vi bruger statens økonomiske råderum på andet".

Takker samtlige flygtninge ja til en helbredsvurdering - som de har ret til at få tilbudt - vil det desuden kræve 20 fuldtidsansatte læger ekstra, som det formuleres i notatet.

Beregningerne er behæftet med usikkerhed, men er ifølge kilder i KL det bedst mulige skøn på nuværende tidspunkt, skriver Politiken.

Af notatet fremgår det ligeledes, at de 17.000 flygtninge i 2016 kan føre til i alt 37.400 flygtninge efter familiesammenføring.

Sidste år fik KL 350 millioner kroner ekstra til flygtningeområdet. Men det er slet ikke nok, mener Martin Damm.

Han vurderer, at staten bør hoste op med "flere milliarder kroner", hvis kommunerne skal kunne løfte opgaven.

DF og S: Regeringen må handle efter flygtningenotat

De kommende uger vil regeringen drøfte problemet med KL, lyder det fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Han skriver i en mail til Politiken, at regeringen "er fuldt bevidst om, at kommunerne - og hele vores samfund - står over for en stor udfordring".

På spørgsmålet om, hvorvidt regeringen er parat til at afsætte flere penge, svarer han:

- Regeringen er klar til at drøfte konkrete og betydelige lempelser af kommunernes integrationsopgaver, så integrationen kan blive bedre og billigere - blandt andet ud fra de forslag, som KL har lagt på bordet.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Rejs hjem, og byg dit land op
Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Flygtningekrise

Debat: Rejs hjem, og byg dit land op

Leif Høy,Horsens
I JP 12/12 (Indland) beklager Abdullah Alzein sig over, at der med de foreslåede stramninger af familiesammenføringsreglerne kan/vil gå op til fem år, før familien kan blive sammenført – i Danmark, forstås.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her