*

Indland

Stork er faret vild i den danske vinterkulde

En vild stork har mistet orienteringen og frister nu en tilværelse i minusgraderne i Kalundborg.

Den vildfarne stork skal nu håbe på, at folk stiller foder eller mad frem til den, så den kan komme igennem vinteren i Danmark. Arkivfoto: Darko Vojinovic

Det er øjensynligt gået helt galt med det indvendige kompas hos en vild stork.

I stedet for at holde vinter sydpå som andre trækfugle frister den lige nu en tilværelse i Kalundborg, hvor temperaturerne er alt andet end tropiske.

Hos foreningen Storkene.dk har man holdt øje med fuglens færden, og formand Jess Frederiksen kalder situationen højst besynderlig.

- Vi ser nogle gange, at storke fra storkefarme har problemer med at trække. Men det her er en stork fra Østeuropa, som har helt vild oprindelse, og det er meget usædvanligt. Det er ikke noget, vi normalt ser. Der er gået et eller andet galt, siger han til Ritzau.

- Det er usædvanligt, at den har overlevet indtil nu. Men det skyldes også, at vejret har været meget mildt, lyder det fra formanden.

Det er højst sandsynligt storkens retningssans, der har svigtet, vurderer Jess Frederiksen.

- Den har simpelthen taget en forkert retning. Vi har set den cirkulere rundt i hele Danmark - den har været på Anholt, i Nordjylland, Østjylland, Fyn og Sjælland - den har været mange steder. Der er gået kuk i navigationssystemet.

Den vildfarne stork skal nu håbe på, at folk stiller foder eller mad frem til den, så den kan komme igennem vinteren i Danmark.

I så fald kan den sagtens klare den kolde tid, forudser Jess Frederiksen.

- Hvis bare den får mad nok, så er der ingen forskel på en stork og en måge. Hvis den får næring og energi, så kan den sagtens holde kulden ud, siger han.

Langt de fleste storke befinder sig i øjeblikket i Afrika eller på Den Iberiske Halvø, men det er for sent for storken i Kalundborg at komme af sted, lyder det fra Jess Frederiksen.

- Hvis den skal trække ned et sted, hvor der er mad, så skal den ned syd for alperne, og så langt kan den ikke trække nu, hvor der er sne mange steder i Europa, påpeger han.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Lillelund: Vort modersmål er fucking truet

Niels Lillelund
Kommentar: Og sådan har det vistnok altid været, og der er ikke noget at gøre ved det – andet end det, man selv kan gøre.
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her