• For abonnenter

Derfor kan man godt spise bacon om søndagen – og om mandagen

Kostråd: Kan man få kræft af at spise pølser og bacon? Ja, måske, men det er langtfra så farligt som at ryge cigaretter, fastslår en overlæge. En professor i ernæring er meget skeptisk over for WHO’s nye klassificering. »Lever man i øvrigt sundt, kan man roligt spise bacon,« siger han.

Artiklens øverste billede
»Det handler mere om, at hvis man er typen, som spiser rigtig meget bacon, så har man også en skæv livsstil, der betyder, at man har øget risiko for at udvikle kræft.« Siger professor Lars Ove Dragsted

Forleden kom det frem, at skinke, bacon og pølser er havnet i den højeste kategori for kræftfremkaldende stoffer i selskab med alkohol, cigaretter, asbest, formaldehyd, kviksølv og mere end 100 andre stoffer, som man med sikkerhed ved kan give kræft.

Advarslen kom fra WHO’s cancerinstitut, IARC, som har analyseret 800 videnskabelige

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.