• For abonnenter

Derfor kan man godt spise bacon om søndagen – og om mandagen

Kostråd: Kan man få kræft af at spise pølser og bacon? Ja, måske, men det er langtfra så farligt som at ryge cigaretter, fastslår en overlæge. En professor i ernæring er meget skeptisk over for WHO’s nye klassificering. »Lever man i øvrigt sundt, kan man roligt spise bacon,« siger han.

Artiklens øverste billede
»Det handler mere om, at hvis man er typen, som spiser rigtig meget bacon, så har man også en skæv livsstil, der betyder, at man har øget risiko for at udvikle kræft.« Siger professor Lars Ove Dragsted

Forleden kom det frem, at skinke, bacon og pølser er havnet i den højeste kategori for kræftfremkaldende stoffer i selskab med alkohol, cigaretter, asbest, formaldehyd, kviksølv og mere end 100 andre stoffer, som man med sikkerhed ved kan give kræft.

Advarslen kom fra WHO’s cancerinstitut, IARC, som har analyseret 800 videnskabelige artikler om reagensglasforsøg, dyreforsøg og befolkningsundersøgelser.

Historien gik verden rundt og lå i toppen af netmediernes

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen