Indland

Asger Aamund går i rette med Stine Bosse - og omvendt

Erhvervsmanden Asger Aamund går til angreb på erhvervskvinden Stine Bosse, som efterfølgende har svaret igen på Facebook.

Asger Aamund skriver i et debatindlæg, at "det fuldstændig rabler for den historieløse Stine Bosse". Foto: Niels Hougaard og Stine Bidstrup

To af Danmarks største erhvervspersonligheder har været ude og kritisere hinanden offentligt.

Erhvervsleder og debattør Asger Aamund skriver i Berlingske, at erhvervskvinden Stine Bosse fører an i en "indvandrer-radikal-loge".

Den tidligere Tryg-direktør, Stine Bosse, kritiserede tidligere på sommeren integrationsminister Inger Støjborg (V) for at ville advare mod indvandring i store annoncer i udenlandske medier. I et åbent brev til  Inger Støjberg skrev hun bl.a.:

"Jeg ved, jeg taler på manges vegne, når jeg skriver, at vi sidder med en led smag i munden."

Stine Bosse mener, at de planlagte annoncer vil skade Danmarks mulighed for at tiltrække nødvendig, udenlandsk arbejdskraft, og at det vil skade Danmarks omdømme i resten af verden, hvis Inger Støjbergs annoncer bliver en realitet.

Her er annoncen, der inviterer flygtninge til Danmark

Danmark har under ingen omstændigheder brug for en syndflod af daglejere fra Nigeria og gedehyrder fra Somalia.
Asger Aamund

Torsdag eftermiddag skrev erhvervslederen Asger Aamund et debatindlæg på Berlingske.dk, hvor han går i rette med Stine Bosses udtalelser i det åbne brev til integrationsministeren.

"Som markant repræsentant for Danskere uden Grænser har stakkels Stine Bosse i nogen tid lidt af sure opstød, der har givet hende »en led smag i munden«, som hun selv siger," skriver Asger Aamund og fortsætter:

"Stine Bosse tager imidlertid fundamentalt fejl i begge sine kritikpunkter. Danmark har under ingen omstændigheder brug for en syndflod af daglejere fra Nigeria og gedehyrder fra Somalia. Den kommende stærke efterspørgsel efter kompetent arbejdskraft retter sig mod ingeniører, maskinoperatører, IT- og biotek-fagpersonale både på det akademiske og det håndværksmæssige område,"

Asger Aamund, der offentligt har givet sin støtte til Liberal Alliance, mener, at Danmark i stedet skal fokusere på at efteruddanne og omskole de 800.000 danskere, der er på overførselsindkomst.

"Der er absolut ikke plads i dansk økonomi til en lavine af nye immigranter med udsigt til livslang overførselsindkomst," skriver Asger Aamund i debatindlægget.

Der gik ikke længe, før Asger Aamunds debatindlæg fik Stine Bosse til tasterne. På Facebook svarede hun torsdag aften i et opslag til sine 5.000 venner og knap 3.000 følgere tilbage på Asger Aamunds kritik.

"Jeg har altid haft respekt for andre mennesker og deres synspunkter. Uanset om de er hyrder eller investorer i medicinalvirksomheder. Tydeligvis har Asger andre standarder. Ja, vi er gudskelov forskellige. Jeg gentager ikke, hvad jeg egentlig mener og står for. Det ved I her på FB godt. Det ved Asger tydeligvis ikke," skriver Stine Bosse på Facebook og hentyder til, at hun under valgkampen offentligt gav sin støtte til Socialdemokraterne.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her