Borgmester opgiver omstridt dobbeltsproget byskilt

Natten til søndag er et omtalt dobbeltsproget byskilt blevet fjernet i Haderslev af en ukendt gerningsmand.

Det meget omtalte og omdiskuterede dobbeltsprogede byskilt i Haderslev er natten til søndag blevet fjernet, skriver TV Syd. Og skiltet, hvor bynavnet både er angivet som Haderslev og Hadersleben, bliver ikke sat op igen, skriver DR Syd.

Det siger Haderslevs borgmester H.P. Geil (V).

- Det gør det ikke. For så bliver det bare den nye begivenhed at få det fjernet. Så går der sport i at få det fjernet, siger han til DR Syd.

Borgmesteren siger til DR Syd, at han er ærgerlig over, at det er blevet fjernet, men han synes, at det var som forventet.

- Jeg synes da, at det er ærgerligt, men det er måske ikke så overraskende igen. For det er Danmarks mest omtalte skilt, siger H.P. Geil til DR Syd.

Skiltet nåede at stå i fred i næsten to uger. Men søndag morgen kunne TV Syd berette, at byskiltet var revet op og smidt over en mur ind til en have.

Det var Haderslevs borgmester, der tog sagen i egen hånd og fik opstillet skiltet ved byens sydlige indkørsel fra motorvejen. Haderslev blev dermed den første by i grænselandet med et byskilt, som på to sprog viser byens navn.

I Sønderjylland er det i flere måneder blevet diskuteret, hvorvidt byskilte på dansk og tysk skulle indføres nord for den dansk-tyske grænse.

Emnet blev bragt på banen, efter at det tyske mindretal i landsdelen ytrede ønske om, at der opstilles tosprogede skilte i de fire sønderjyske købstæder Aabenraa, Haderslev, Sønderborg og Tønder.

Hinrich Jürgensen, der er formand for Bund Deutscher Nordschleswiger, der er det tyske mindretals paraplyorganisation, ærgrer sig over, at byskiltet nu bliver droppet.

- Det er trist, at vi ikke er nået længere i 2015 - 60 år efter København-Bonn-erklæringerne. Byskilte på både dansk og tysk har stor symbolværdi for os som anerkendelse af ligeværdige kulturer i grænselandet, siger Hinrich Jürgensen til TV Syd.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.