Indland

Ny dansk selvmordsbomber i Irak

For tredje gang på få måneder offentliggjorde den Al Qaeda-tilknyttede terrorgruppe, ISIS, der opererer i Syrien og Irak, at en dansker har begået et selvmordsangreb.

Angrebet skulle have fundet sted mod en irakisk militærkonvoj nær byen Mosul i Irak. Det er den anerkendte amerikanske tænketank Site, der overvåger terroristers bevægelser, der bringer oplysningerne.

Ifølge Site er der tale om en herboende person, der kalder sig Abu Sa'ad al-Denmark. Ifølge ISIS's twitterkonto ankom han fra Danmark med det formål at blive martyr i Allahs navn:

"Allah faciliterede, at han kunne detonere en bil fyldt med sprængstoffer ved en konvoj bestående af Safavid-hæren syd for Mosul. Må Allah acceptere ham blandt martyrerne", hedder det.

Terrorgruppen ISIS oplyser yderligere, at danske Abu Sa'ad al-Denmark er en af i alt seks udenlandske selvmordsbombere, der inden for de seneste dage har slået til i enten Syrien eller Irak.

Tredje dansker i angreb

Tre af dem stemmer fra Saudi-Arabien, en fra Marokko, en fra Frankrig samt Abu Sa'ad al-Denmark.

De præcise tidspunkter for angrebene er ikke blevet offentliggjort.

De seneste måneder har der været oplysninger om, at dansk-pakistaneren Abu Khattab og den etniske dansker Viktor Kristensen fra Aarhus har begået selvmordsattentater for ISIS inde i Irak. ISIS er også kendt som Al Qaeda i Irak og Syrien.

PET vil hverken be- eller afkræfte oplysningerne.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Viden
10.000 borgere finder nyt planetsystem
Borgervidenskab, eller på engelsk; citizen science, har endnu engang givet forskere en hjælpende hånd og fundet et planetsystem med fem – måske seks – hidtil ukendte planeter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her