Ny regering i Grønland

Grønland har fået ny regering, og landets politiske førstemand hedder fortsat Hans Enoksen fra partiet Siumut.

Det socialdemokratiske Siumut og det borgerlige parti Atassut offentliggjorde sent torsdag en ny koalitionsaftale for de næste fire år. Detaljerne i planen, og navnene på de øvrige landsstyremedlemmer offentliggøres dog først fredag.

Landstyret brød sammen natten til onsdag, da Siumut opsagde samarbejdet med det venstreorienterede parti, IA. Det skete, efter at IA havde beskyldt Hans Enoksen for kammerateri i forbindelse med ansættelsen af tre af landstyreformandens partifæller i direktørstillinger i Hjemmestyret.

Den seneste koalition mellem Siumut og Atassut brød sammen i oktober 2002, da en rapport fra Landstingets revisionsudvalg afslørede et overforbrug på 59 mio. kr. i to landsstyredirektorater. Siden oktober har Grønland reelt været uden politisk styring, da den seneste landsstyrekoalition var uden handlekraft på grund af interne skænderier og en pinlig sag om fjernhealing af hjemmestyrets centraladministration i Nuuk.

- Men denne gang holder samarbejdet. Vi tror på en handlekraftig regering for de næste fire år, sagde Atassuts formand Augusta Salling og Siumuts næstformand Michael Petersen efter at landsstyresamarbejdet torsdag blev fejret med høje hurraråb fra landsstyreformandens kontor.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen