• For abonnenter

Skole diskriminerede to muslimer ved at kræve håndtryk

En skole ville ikke acceptere, at to kvindelige muslimske lærerstuderende nægtede at give hånd til mænd. Nu skal kvinderne have 25.000 kr. hver.

Artiklens øverste billede
En kommune skal betale 25.000 kr. i godtgørelse til hver af de to muslimske kvinder, der i 2019 blev udsat for religiøs forskelsbehandling på en folkeskole, der stillede krav til håndtryk. Arkivfoto: Ernst van Norde

Er det religiøs diskrimination eller ligebehandling, når en folkeskole kræver af to muslimske kvinder, der er i praktik som lærere, at de skal give hånd til både mænd og kvinder?

Det har Ligebehandlingsnævnet taget stilling til i to nye, enslydende afgørelser, der drejer sig om to muslimske kvinder i praktik samtidig på samme folkeskole.

Her har Ligebehandlingsnævnet afgjort, at der var tale om »indirekte forskelsbehandling på grund af religion eller tro«, da de to kvinder fik afbrudt deres praktik, fordi de ikke ville give hånd til mænd.

De blev pga. deres religiøse overbevisning stillet »ringere end andre«, lyder afgørelsen.

Det er en måde at være from på, at have gode manerer og at være en god muslim.

Citat fra Ligebehandlingsnævnets afgørelse

Kommunen, som folkeskolen hører under, skal derfor betale kvinderne en godtgørelse på 25.000 kr. hver. Det fremgår ikke, hvilken skole eller kommune det er.

Problemet opstod ifølge afgørelsen under et velkomstmøde den 11. februar 2019. Her ønskede kvinderne ikke at give hånd til den ene pra

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen