• For abonnenter

Fagbevægelsen blokerer for særskilt lønløft til sygeplejerskerne

Der er en pose akutpenge på vej fra Christiansborg til de trængte sygehuse. Det glæder fagbevægelsen, som dog advarer om, at det er en »farlig sti« kun at give varige lønløft til udvalgte faggrupper. Pengene skal gives som betaling for konkret overarbejde i en presset coronatid til alle sygehusansatte, der påtager sig ekstraarbejde, lyder det.

Artiklens øverste billede
Gennem flere måneder har vrede sygeplejersker jævnligt demonstreret i protest mod regeringsindgrebet og deres løn- og arbejdsvilkår. De overenskomststridige arbejdsnedlæggelser som her foran AUH i august er gennemført mange steder i landet. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Når regeringen efter pres fra flere partier vil åbne kassen og give en særskilt håndsrækning for at få hospitalerne gennem endnu en vinter med corona og store udfordringer med at skaffe tilstrækkeligt personale, skal pengene ikke gives som generelle lønstigninger, men som betaling for konkret overarbejde. Og overarbejdstillæggene skal kunne gå til alle sygehusansatte, som leverer ekstraarbejde – og ikke kun til f.eks. sygeplejersker og sosu-assistenter.

Sådan lyder det f

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen