• For abonnenter

Opdrætslaks smager bedst, men kun, når vi ikke ved, hvad vi spiser

En blindsmagning fra Københavns Universitet viser, at vi bedre kan lide smagen af både konventionelt og økologisk opdrættet røget laks end af vildlaks. Men så snart vi ved, hvor fisken kommer fra, er resultatet af smagstesten det stik modsatte.

Artiklens øverste billede
Illustration: Rina Kjeldgaard

De fleste af os har prøvet at stå i supermarkedet for at købe ind til en god frokost. Ofte er der flere forskellige varianter af de samme produkter – den konventionelle og ofte billige udgave, det økologiske og ofte dyrere produkt, og for nogle typer fisk kan der også være den ”vilde”.

Men hvad smager bedst? Og hvordan spiller

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.