• For abonnenter

I årevis har regeringen talt om et modtagecenter »uden for Europa«. Nu viser det sig, at der er dialog med Ukraine

For første gang står det nu klart, at Danmark kigger mod Østeuropa for at finde et værtsland til det, som Mattias Tesfaye har kaldt regeringens førsteprioritet i udlændingepolitikken: et modtagecenter, der skal huse Danmarks asylsøgere. Regeringen har nemlig indledt en dialog med Ukraine om idéen. En ekspert er overrasket, og både Dansk Folkeparti og Enhedslisten rejser kritik. Ukraine afviser deciderede forhandlinger.

Artiklens øverste billede
Jyllands-Posten kan nu fortælle, at regeringen har indledt en dialog med Ukraine om et modtagecenter. Rwanda er dog fortsat regeringens bedste bud på et værtsland, oplyser kilder til avisen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Nogle forbinder måske Ukraine med en tur til hovedstaden Kiev eller Sortehavsperlen Odessa.

Andre for dets særdeles anstrengte forhold til den store nabo Rusland. Og andre igen med det EM i herrefodbold, som landet i 2012 var medvært for.

Men de færreste forbinder nok Ukraine med det vel nok mest omtalte og kontroversielle udlændingepolitiske forslag i dansk politik i nyere tid: regeringens plan om at lave en lejr i et endnu ukendt land, hvor asylsøgere ska

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen