De Konservative åbner for at stemme ja til S-valgløfte om tidlig pension

Regeringen er parat til at se på lavere skatter for enkeltpersoner eller erhvervsliv for at få De Konservative til at stemme for regeringens vigtigste mærkesag.

Artiklens øverste billede
Med konservativ opbakning kan regeringen tælle til 90 mandater til fordel for de nedslidte, og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard ser positivt på De Konservatives krav om skattelettelser. Arkivfoto

De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, kommer nu med en fremstrakt hånd til statsminister Mette Frederiksen.

Hvis »det virkelig er så vigtigt for statsministeren« at få gennemført en ret til tidligere pension, er Pape klar til at bringe de afgørende konservative mandater i spil.

Prisen er, at regeringen samtidig skal gøre noget ved skatten.

»Hvis vi skal være med i en aftale, koster det på skatten,« siger Søren Pape, som ikke stiller krav til, hvilke skatter der skal sænkes.

»Det kan være på virksomheder, det kan være personskatten, det kan også være arveafgiften. Jeg er ikke karrig med det,« siger han.

Kun Enhedslisten, SF og Alternativet har givet deres støtte til Socialdemokratiets model, hvor tidlig folkepension skal være en generel ret, som tildeles efter et bestemt antal år på arbejdsmarkedet – uanset om man er nedslidt eller ej.

S åbner for skattelettelser

Både de blå partier og De Radikale har hidtil talt imod, og derfor har regeringen ikke kunnet mønstre et flertal. Men med konservativ opbakning kan der akkurat tælles til 90 mandater, og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard ser positivt på kravet om skattelettelser:

»Der er da områder, hvor vi åbenlyst mener, at det kan tjene et godt formål at lette skatter eller afgifter, hvad enten det er på enkeltpersoner eller for bestemte dele af erhvervslivet, og det drøfter vi meget gerne med Søren Pape og de andre partier,« siger Peter Hummelgaard.

Før weekenden stillede DF-formand Kristian Thulesen Dahl som betingelse, at pengene til en tidligere tilbagetrækning skal findes ved besparelser på udlændingeområdet, hvis han skal lægge stemmer til regeringens vigtigste mærkesag. SF afviste at koble udlændinge og pension, men hilser De Konservatives melding velkommen:

»Først og fremmest vil jeg anerkende det gode i, at De Konservative hopper ind på banen og viser sig spilbare, når andre borgerlige hopper ud,« siger beskæftigelsesordfører Karsten Hønge (SF).

De nedslidte

Regeringen vil sende nedslidte danskere tidligere på pension. Men hvad er nedslidning, hvem gemmer sig bag statistikkerne, og hvad vil politikerne stille op? Jyllands-Posten stiller skarpt på den svære politiske diskussion og de mennesker, det handler om.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.