Efter øget smittespredning: Jysk kommune vil have alle indbyggere til at lade sig teste

I Vesthimmerland er antallet af coronatilfælde i den seneste uge steget markant.

Antallet af nye coronatilfælde i Vesthimmerland Kommune i Region Nordjylland er i den seneste uge steget fra 51 til 64.

Den stigning får nu kommunen til at opfordre alle indbyggere til at lade sig teste. I et opslag på Facebook skriver kommunen, at borgerne bør passe på hinanden og blive ved med at tage forholdsregler for at nedbringe smitten.

»Coronavirussen er ikke væk. Smittekæderne lever fortsat i vores lokalbefolkning, så jeg vil gerne appellere til, at flere lader sig teste for corona - symptomer eller ej,« siger direktør for kommunens sundhedsforvaltning Anne Krøjer.

Ifølge sundhedsforvaltningen spreder virussen sig lige nu i befolkningen og er ikke isoleret til plejehjem og andre institutioner.

Ikke mindst med tanke på, at det i denne uge bliver muligt for pårørende at besøge beboere på plejehjem og botilbud - altså folk, der er særligt udsatte - ønsker kommunen, at folk er opmærksomme på muligheden for test.

Antal bekræftede tilfælde af Covid-19 i alt per 100.000 indbyggere fordelt på de danske kommuner. Vesthimmerlands Kommune ligger i Nordjylland sydvest for Aalborg og øst for Mors. Datakort: Statens Serum Institut

Vesthimmerland har ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut nu 65 bekræftede tilfælde. Omkring 4.000 af kommunens knap 37.000 indbyggere er blevet testet for virussen.

Sundheds- og Ældreministeriet meddelte mandag, at der fra torsdag den 2. juli bliver åbnet for besøg på plejehjem og i plejeboliger samt på sygehuse, hvor der ellers siden marts har været strenge restriktioner på besøg.

»Med vores offensive teststrategi, intensive smitteopsporing og mulighed for midlertidigt at gribe ind, hvis der blusser smitte op, har vi de nødvendige værktøjer til at sikre, at beboere og patienter i Danmark nu kan modtage besøg i endnu større omfang,« sagde sundhedsminister Magnus Heunicke om åbningen af plejehjemmene.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger om blandt andet god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd under covid-19-epidemien skal dog stadig følges.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.