Regeringen skærper it-sikkerheden: Pas på, når du arbejder hjemme

Regn ikke med, at hackerne viser samfundssind, lyder advarslen fra Center for Cybersikkerhed, der allerede nu har oplevet flere forsøge at udnytte coronaudbruddet til at svindle.

Artiklens øverste billede
Regeringen nedsætter et særligt beredskab, der skal skærpe cybersikkerheden under coronapandemien, siger Forsvarsminister Trine Bramsen til Berlingske. Foto: Jens Dresling

Rigtige mange danskere sætter sig mandag morgen til rette i kontorstolen på deres hjemmeadresse. De, der kan arbejde hjemme, forsøger så vidt muligt at gøre det, men det kræver ekstra opmærksomhed, hvis man vil undgå cyberkriminalitet.

Derfor nedsætter regeringen nu et særligt cyberberedskab, der skal skærpe sikkerheden for virksomheder med hjemmearbejdende, skriver Berlingske.

I morges udsendte regeringens Center for Cybersikkerhed en ny trusselsvurdering med det formål at gøre virksomheder og medarbejdere opmærksomme på de cybertrusler der stadig kan forekomme på en hjemmearbejdsplads.

»Cybertruslen mod myndigheder og virksomheder er meget høj. Og i denne kritiske tid hvor mange arbejder hjemme, er vi ekstra sårbare. Derfor gælder det for virksomheder og myndigheder om at være forberedt og tage de nødvendige forholdsregler ved hjemmearbejdspladser,« siger forsvarsminister Trine Bramsen i en pressemeddelelse.

Den udsendte trusselvurdering forklarer, at der allerede nu er kriminelle, der bruger corona-pandemien til at svindle private ved bl.a. at udgive sig for at være fra nationale sundhedsmyndigheder. Man må derfor også forvente, at hackere vil udnytte de mange medarbejdere, der nu sidder på et hjemmenetværk uden den samme garanti for sikkerhed, som virksomheder som regel har.

Det vil, ifølge Center for Cybersikkerhed, forøge »risikoen for vellykkede hackerangreb.«

»Regn ikke med, at hackerne viser samfundssind. Tværtimod udgør corona-krisen en særlig gunstig mulighed for de cyberkriminelle til at angribe danske netværk,« siger Thomas Lund-Sørensen, der er chef for Center for Cybersikkerhed.Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen