Halvdelen af den københavnske ghetto Mjølnerparken tæt på salg

Boligselskabet Bo-Vita oplyser, at man er tæt på et salg af 260 boliger i Mjølnerparken for at komme af liste.

Artiklens øverste billede
Bo-Vita, der har omkring 500 boliger i området, skriver, at salget sker i forbindelse med en forestående større renovering. Feltet er indsnævret til tre potentielle købere og forventes altså afsluttet i marts. Arkivfoto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

Mjølnerparken i København, der er på ghettolisten, forventer at sælge omkring 260 af dets boliger inden udgangen af marts, skriver det almene boligselskab Bo-Vita i en pressemeddelelse.

At Mjølnerparken skulle sælge store dele af sine boliger har været kendt siden sommeren 2019.

- Nu skal Mjølnerparken af ghettolisten én gang for alle. I 14 år har vi lavet boligsociale helhedsplaner for Mjølnerparken, og vi må konstatere, at vi ikke kommet i mål. Vi skal tænke nyt, skriver formand for Bo-Vita Jan Hyttel i meddelelsen.

Bo-Vita, der har omkring 500 boliger i området, skriver, at salget sker i forbindelse med en forestående større renovering. Feltet er indsnævret til tre potentielle købere og forventes altså afsluttet i marts.

- Vi vil under ingen omstændigheder sælge Mjølnerparken til en af disse ”Buy it, fix it, sell it”-investorer, som politikerne på det seneste har tordnet mod.

- Vi er udelukkende interesseret i en investor, der har en langsigtet interesse i området, skriver Jan Hyttel.

Fortjenesten fra salget, hvis formål er at få Mjølnerparken af ghettolisten, skal delvist bruges til genhusning af de beboere, der bliver nødt til at flytte, samt opførslen af nye almene boliger andre steder i byen.

- På den måde kan vi garantere, at Bo-Vita råder over det samme antal almene familieboliger efter salget, som de gør i dag, skriver Jan Hyttel.

Efter planen vil de første genhusninger ske i 2022.

Til DR fortæller beboerformand i Mjølnerparken Mohammad Aslam, at man hellere havde set, at boligerne blev omdannet til studieboliger i takt med naturlig fraflytning.

- Rigtig mange af de mennesker, der nu bliver tvunget væk, har boet her i mange år. Deres børn er født og opvokset her, deres netværk er her. Mange af dem er rigtig bange og nervøse for, hvor de ender henne nu. Hvad huslejen bliver. Om de kommer til at trives i et nyt område, siger han til DR.

Jan Hyttel siger til DR, at man er ked af, at skulle genhuse beboere ud af området, men at det er en ”bunden opgave” at komme af ghettolisten.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.