Annonce
Indland

Fakta: Folkemøde skærer ned

Folkemødet på Bornholm byder på cirka 3.000 arrangementer på fire dage. Det er 300 færre end sidste år.

Folkemødet på Bornholm, der i år foregår i dagene 14.-17. juni, fandt sted første gang i 2011.

  • Den første politik-festival samlede 10.000 mennesker til 250 forskellige aktiviteter i form af debatter, seminarer, taler, kulturelle arrangementer og workshops.
  • Sidste år havde Folkemødet tæt på 100.000 gæster, knap 3.300 events og over 1.000 arrangører.
  • I år er antallet af arrangementer skåret ned til cirka 3.000. Arrangørerne er blevet bedre til at samarbejde, så der er færre gentagelser og bedre overblik, lyder det.
  • En analyse fra Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) viser, at det fire dage lange folkemøde sidste år stod for fem procent af Bornholms samlede omsætning på turisme.
  • Den politiske festival bidrog i 2017 med 20,2 millioner kroner til de offentlige kasser. Heraf gik 3,2 millioner kroner i kommunekassen på Bornholm.

Kilder: Folkemoedet.dk, Center for Regional- og Turismeforskning

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Ugen på tværs: Hvor er han mageløs! Magnifique!
Uge 24: Puha. Det var godt, vi kom igennem den uge, den var vild! Vi fik simpelthen fred i verden takket være to relativt buttede mænd, der mødtes over en rejecocktail en sommerdag i Singapore. Så meget når de næppe på Folkemødet på Bornholm, men der skal nok blive drukket lidkøb i millioner af fadøl og dunket rygge, så tænderne rasler. Nu er der bold!
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her