Indland

Overblik: Se og Hør-sagen

En stribe journalister og chefredaktører blev dømt for at benytte sig af tys-tys-kilde. Også kilden blev dømt.

EU-parlamentariker Morten Helveg Petersen (R) er en af i alt 21 kendte danskere, der har stævnet Aller Media, to tidligere chefredaktører samt den såkaldte tys-tys-kilde med krav om godtgørelse.

Kravet er kommet i kølvandet på den såkaldte Se og Hør-sag, hvor oplysninger om kendtes brug af kreditkort blev misbrugt.

Retten i Lyngby har fredag afvist, at politikeren har krav på godtgørelse.

Få et overblik over Se og Hør-sagen her:

* I 2014 udkom romanen "Livet, det forbandede". Den er skrevet af tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen.

* I bogen beskriver han, hvordan en tys-tys-kilde fodrede ugebladet med oplysninger om kendte ud fra deres brug af kreditkort.

* Kreditkortoperatøren Nets ligger i Ballerup, så Københavns Vestegns Politi gik ind i sagen.

* Efterforskningen afdækkede ifølge politiet, at tys-tys-kilden som ansat ved Nets' underleverandør IBM havde misbrugt kollegers adgangskoder til at følge med i talrige kendissers gøren og laden.

* Løbende gav han oplysninger videre om 135 kendisser til Se og Hør. Bladet betalte ham til gengæld 10.000 kroner om måneden sort.

* I en tilståelsessag i august 2016 modtog Aller Media en bøde på ti millioner kroner. Tidligere nyhedschef Lise Bondesen og tidligere redaktionschef Kim Bretov blev hver idømt seks måneders betinget fængsel.

* 24. november 2016 blev to tidligere chefredaktører, to journalister og tys-tys-kilden selv dømt. Straffene landede på mellem fire måneders betinget fængsel og halvandet års ubetinget fængsel.

* Tys-tys-kilden ankede som den eneste dommen til landsretten.

* Østre Landsret stadfæstede i august 2017 byrettens dom på halvandet års fængsel.

* 9. november sidste år gav Procesbevillingsnævnet tys-tys-kilden lov til at anke landsrettens dom til Højesteret, hvor sagen venter på at blive ført.

* 14. november 2017 kom det frem, at 21 kendte - heriblandt Morten Helveg Petersen og skuespillerne Mads Mikkelsen og Casper Christensen - stævner Aller Media, to tidligere chefredaktører samt tys-tys-kilden med krav om godtgørelse på i alt seks millioner kroner for den ulovlige overvågning.

* Morten Helveg Petersens sag er den første, der er blevet ført som følge af stævningen. Den startede 23. februar i Retten i Lyngby. Politikeren krævede en godtgørelse på 250.000 kroner.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Om temaet

Dette tema handler om, hvordan Se og Hør har købt fortrolige oplysninger af en it-specialist om, hvad kendte og kongelige har brugt deres kreditkort til.


Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her