Annonce
Indland

Marienborg skal indrettes med møbler og kunst for millioner

Indretningen af statsministerens embedsbolig har stået stort set urørt siden overtagelsen i 1962.

Marienborg renoveres af Statsministeriet, mens vedligehold og løbende drift af ejendommen forestås af Slots- og Kulturstyrelsen. Foto: Lærke Posselt

Statsministerens embedsbolig, Marienborg, skal have nye møbler og indretning for 3,65 millioner kroner i hovedbygningen, der forinden er blevet sat i stand.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der har bevilget pengene til bygningen nord for København.

Indretningen af hovedbygningen, hvor repræsentationslokalerne er, står i det store hele som ved overtagelsen i 1962.

Med fondens donation bliver Marienborg i højere grad et udstillingsvindue for dansk design, kunst og kultur i forbindelse med møder og repræsentative arrangementer.

Siden 1962 har Marienborg været stillet til rådighed for den til enhver tid siddende statsminister. Siden har embedsboligen dannet ramme om besøg fra udenlandske statsoverhoveder, regeringschefer, receptioner og andet.

Marienborg renoveres af Statsministeriet, mens vedligehold og løbende drift af ejendommen forestås af Slots- og Kulturstyrelsen.

Det glæder enhedschef Anette Straagaard, Slots- og Kulturstyrelsen.

- Marienborg er en ganske særlig bygning med stor repræsentativ værdi i Danmark, hvor vi har varetaget en nænsom, men hårdt tiltrængt istandsættelse af bygningens gulve og vægge, siger hun i meddelelsen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Nu stryger Mærsk-arvingen til tops
Mandag er dagen, da Mærsk-arvingen Robert Uggla overtager tøjlerne i A.P. Møller Holding. Her kommer han til at slide og slæbe for at holde sammen på et Mærsk, der knirker i krogene og står foran en mulig opsplitning.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her