Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Jeppe Kofod - moralens vogter

Jeppe Kofod har travlt - ikke så meget med sit virke i Europa Parlamentet, men med at vogte over den politiske korrekthed i såvel ind- som udland.

Jeppe Kofod havde i det eksil, som den socialdemokratiske partiledelse har sendt ham til i Bruxelles, et par dage efter alle andre fundet ud af, at DF næstformand, Søren Espersen, havde brugt ordet "neger".

Straks fór Jeppe Kofod til tasterne på sin twitter-profil og bekendtgjorde på engelsk, at Dansk Folkeparti havde kaldt USA´s præsident for en "nigger". Eneste hashtag, der blev sat på, var #ECRgroup, der er den partisammenslutning, som Dansk Folkeparti er medlem af i Europa-Parlamentet. Grunden til, at Jeppe Kofod primært fandt det interessant at twitte om folk med en mørkere pigmentering end den gængse i Danmark, var derfor tydeligvis at gøre DF´s politiske allierede betænkelige ved slægtskabet med DF.

Men at Jeppe Kofod hjertens gerne optræder som moralens vogter er for så vidt ikke nyt. Jeppe har nemlig gerne en mening om, hvordan alle andre skal opføre sig og agere. Det virker nærmest som om, at alt Kofod går op i fra eksilet i Bruxelles, er Dansk Folkeparti.

Jeppe Kofod udtrykte allerede 11. marts i Politikken, at han mente, at Dansk Folkeparti burde ekskluderes fra ECR-gruppen. http://politiken.dk/udland/ECE3110006/socialdemokrater-smid-dansk-folkeparti-ud-af-deres-eu-gruppe/

I samme artikel, og i et tweet fra 8. marts, udtrykker Jeppe Kofod også, at ECR skulle ekskludere det tyske AFD-parti, fordi partimedlemmer havde udtalt, at man som sidste instans kunne være nødsaget til at anvende våbenmagt for at sikre de tyske grænser. Jeppe Kofod glemte behændigt, at han selv sidder i gruppe med de spanske socialdemokrater, der under deres regeringstid har sanktioneret skud mod bådflygtninge i Middelhavet. En aktion, der resulterede i flere drukneulykker.

23. maj 2014, lige før han som spidskandidat ved Europa-Parlamentsvalget, fik lesterlige tæv af vælgerne, der strømmede til Dansk Folkeparti, var tonen dog en helt andet. Der forlangte Jeppe Kofod, at DF undlod at melde sig ind i ECR-gruppen i en artikel Berlingske. http://www.politiko.dk/nyheder/s-spids-messerschmidt-holder-vaelgerne-for-nar

Jeg må skuffe Jeppe Kofod med, at hans strategiske evner desværre viser sig at være på samme stadie som hans engelskkundskaber.

Ingen fra ECR har taget notits af hans klodsede twitter-optræden. Det er et åbent spørgsmål, hvorvidt det er Jeppe Kofods erklærede mål at opnå prædikatet som den mest latterlige overdommer af politisk korrekthed, siden Poul Nyrup Rasmussen valgte at definere Dansk Folkeparti som "ikke stuerene".

Særligt når man betragter Jeppe Kofods egen gøren og laden som politiker, skulle man måske ikke tro, at han skulle sætte sig selv op på piedestalen som moralens vogter; så derfor lad det være mig tilladt at stille dig et spørgsmål, kære Jeppe.

Du mener jo tydeligvis, at andre skal holdes ansvarlige for, hvad deres gruppefæller har gjort eller ment i Europa-Parlamentet. Samtidig puster du dig op i kampen mod skattefusk og snyd. Du har faktisk lige annonceret en konference arrangeret af socialdemokraterne og betalt af skatteyderne gennem EuropaNævnets midler om samme enme. https://www.facebook.com/events/1014958528596107/

Samtidig sad du selv i gruppe med en socialist fra det italienske regeringsparti, der netop er blevet dømt 3 års fængsel for skattesnyd på 20 millioner kr.. En mand, som selv efter han var dømt, fortsat var medlem af dit parti og kun blevet presset ud, fordi den italienske fem-stjerne-bevægelse bragte sagen op i Europa-Parlamentet.

Med sådan en ven i Europa er du så den rette til at gå i rette med andres moral i almindelighed og virksomhedernes skattebetaling i særdeleshed? Jo, moral er jo godt...

 

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.