Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Normstormerne er en trussel mod alt bestående

Der er grund til stor bekymring, når man inviterer Normstormerne inden for i folkeskolen.

Den kalder sig Normstormerne. En aktivistisk normkritisk interesseorganisation, der spinder guld på at have en samarbejdsaftale med Aarhus og Københavns Kommune, der indebærer, at uddannelsesinstitutionerne kan erhverve sig normkritisk undervisning om køn og seksualitet. Af organisationens hjemmeside fremgår det, at eleverne vil blive undervist i kønsidentitet og seksuel orientering, LGBTQIA+-levevilkår, anti-mobning og anti-diskriminationsstrategier, normer og normbrud, normkritisk refleksion, mangfoldighed og inklusion – og for fagpersonalet undervisning i »den pædagogiske praksis og normkritisk pædagogik« og »viden om LGBTQ+ i et normkritisk perspektiv«.

Ja, den venstreideologiske identitetspolitiske dagsorden er svær at overse – selv om Normstormerne insisterer på, at den »bare« er en interesseorganisation, der ifølge sig selv ønsker at »bidrage til et mindre ubehageligt folkeskolerum. Og i det mere ambitiøse metaperspektiv – et mindre ubehageligt rum i verden«.

Den slags fromme og farlig utopisme skal uddannelsesinstitutionerne sådan set danne eleverne til at være kritisk overfor – og jeg er virkelig forfærdet over, at det lykkes en så samfundsomstyrtende ideologi at snige sig ind i samfundets vigtigste dannelsesinstitution.

Normer har historisk set altid været under forandring, og ungdomsgenerationerne har altid gjort op med og ændret nogle af samfundets normer, det ligger i ungdommens vidunderlige vildskab og manglende visdom. Men når man inviterer Normstormerne indenfor, ja så opdrager systemet selv børne/ungdomsgenerationen til at bryde normer. Og ikke mindst indoktrinerer dem et ideologiske blik på verden, samfundet og mennesket – og der er grund til stor bekymring.

Der er måske en grund til, at Normstormerne nægter at give offentligheden indsigt i sit studiematerialer og undervisningsmanualer – både Kristeligt Dagblad og Berlingske har fået afslag på aktindsigt. For med sin forbindelse til LGBT+-bevægelsen har Normstormerne sin rod og forankring i queer-ideologien, der har som mission at optrævle, underminere, angribe, forandre og nedbryde alt det bestående, alle bestående normer – herunder biologien – og betragter kønnet udelukkende som en social konstruktion. Og endemålet for den ekstremistiske kamp mod kønnet som en biologiske realitet er det køns- og identitetsopløste samfund.

Problemet er altså, at Normstormerne ikke vil give eleverne kundskaber og færdigheder til at forstå, forholde sig til og fortolke verden – nej, den vil forandre verden – og forandre den helt grundlæggende. Argumentet for at benytte Normstormernes tilbud er, at det er undervisningsinstitutionernes opgave at præsentere eleverne for synspunkter, de ikke har mødt før og ikke nødvendigvis er enige i – og derved danne dem til at være aktive medborgere.

Et argument, der let kan tilbagevises: Undervisningssystemet skal alene give eleverne kundskaber, faglige færdigheder og dannelse, så de er i stand til forhold sig til verden, livet, samfundet, tiden, mennesket – men systemet skal ikke forkynde en politisk ideologi og anspore børn til, at de skal vælge deres eget køn, før de kan de tyske forholdsord og den lille tabel.

For nylig har nogle modige og fornuftige homoseksuelle og transkønnede brudt med LGBT+ Danmark og stiftet Dansk Regnbueråd, simpelthen fordi bevægelsen var blevet for ideologisk og totalitær – og det er det tankesæt, der ligger bagved LGBT+, som eleverne bliver hjernevasket med, når Normstormerne kommer forbi. Jeg gyser. For mere end nogensinde har børne/ungdomsgenerationen brug for normer, værdier og pejlemærker, der sætter en retning. Normer er ikke dårlige eller reaktionære – normer er gode og nødvendige for menneskets og samfundets opretholdelse. Og selvfølgelig skal børnene lære at behandle andre mennesker respektfuldt og ordentligt. Det er bare gammeldags opdragelse – og forældrenes ansvar.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.