Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Absurdistan ligger i Sverige

Svenskerne har betalt en høj pris for verdens mest generøse indvandringspolitik. Nu er det skæbnens ironi, at landet trues af en ny udgave af Muhammed-krisen.

Sverige er på årtier blevet forvandlet fra et af verdens tryggeste samfund til et samfund præget af bandekriminalitet, voldtægter og mord som få andre lande i den udviklede verden.

I årtier har den svenske politik været fastlåst af en række store partier, der nægter at se realiteterne i øjnene, mens partiet Sverigedemokraterne og andre kritikere af den førte indvandringspolitik systematisk er blevet udelukket fra det gode selskab og lagt for had – endda i et omfang, hvor partiets medlemmer har risikeret at miste deres job og dermed livsgrundlag.

Sverige er landet, hvor politiet inviterer bandekriminelle på pizza på politistationen i Malmø. Sverige er landet, hvor det at bære et lille armbånd med teksten ”tjafsa inte” skal værne kvinder mod seksuelle krænkelser.

Ja, Sverige er landet med tusindvis af historier om absurditeter og et historisk svigt af den indfødte befolkning.

Og skulle man så tro, at de mange indvandrere er taknemmelige over den udviste gæstfrihed? Skulle man tro, at indvandrerne har omfavnet den ”svenske model” og er blevet som Jönsson og Svensson og kører i Saab, holder krebsegilde med snaps ved søen til ”helan går” eller vandrer på Kungsleden?

Masseindvandringen i Sverige gennem årtier viser endnu en gang sit sande ansigt. Indvandrerne er for en stor dels vedkommende ikke kommet, fordi de har noget ønske om at blive svenskere, men med et ønske om at få del i den svenske velfærd.

Nej, slet ikke. Nu er Sverige ramt af en sørgelig form for skæbnens ironi i form af en steppebrand af rygter på de sociale medier.

De handler om, at de svenske myndigheder bortfører muslimske børn og tvinger dem til at spise svinekød, drikke alkohol og gå med kristne kors, og nøjagtig som rygterne under den danske udgave af Muhammed-krisen spredes de aktivt og med stor iver i Mellemøsten, og nu er Sverige truet af islamister, som lover terror mod svenske mål.

Forståeligt nok aner de svenske myndigheder ikke, hvad de skal gribe og gøre i, og den svenske statsminister, Magdalena Andersson, aner ikke, hvordan man kan stoppe beskyldningerne, som ikke alene spreder sig i Mellemøsten, men i hele verden.

Og man forstår godt statsministerens rådvildhed. Beskyldningerne om, at de svenske myndigheder skulle kunne finde på at pådutte nogen at drikke alkohol, spise svinekød eller bære kristne kors, er så groteske, at de skriger til himlen – og hverken alkohol eller kristne kors kan vel siges at have nogen høj kurs i et land med Systembolag og adskillelse af kirke og stat.

De svenske myndigheder forsøger at imødegå shitstormen på de sociale medier med saglige fakta om, at Sverige er forpligtet til at overholde børnekonventionen, og at man derfor naturligvis handler ud fra barnets bedste som alle andre steder, men samtidig indrømmer man, at manøvren bliver svær.

Det er der ikke noget at sige til. Masseindvandringen i Sverige gennem årtier viser endnu en gang sit sande ansigt. Indvandrerne er for en stor dels vedkommende ikke kommet, fordi de har noget ønske om at blive svenskere, men med et ønske om at få del i den svenske velfærd.

Ghettoområderne har vokset sig så store, at de har udviklet en livsform, som ikke længere har nogen fælles berøringsflader med det omgivende svenske samfund – kun i form af indkomstoverførsler til en stor del af beboerne. Samtidig savner mange indvandrere en basal beherskelse af det svenske sprog, hvilket betyder, at de reelt er hægtet helt af samfundet.

Denne opsplitning eller atomisering af det svenske samfund giver eksplosive betingelser for rygtedannelser og myter, og det er det, vi oplever nu.

Samtidig rykker indvandrerne nu også på den politiske front. Partiet Nyans med Mikail Yüksel i spidsen fisker stemmer i myternes rørte vande og prøver at opnå opbakning fra de mennesker, som er blevet bildt ind, at de svenske myndigheder bortfører muslimske børn med henblik på at assimilere dem i det svenske samfund.

Holdningen er fint i tråd med den tyrkiske præsident Erdogan, som ved flere lejligheder har advaret den tyrkiske diaspora i Vesten mod at lade sig assimilere, og ikke overraskende har man haft Mikail Yüksel mistænkt for at have forbindelse til den højreorienterede tyrkiske bevægelse De Grå Ulve.

Når Yüksel beskylder de etablerede svenske partier for at have fejlet med integrationen, har han imidlertid ret. Ikke mindst, når han beskylder partierne for at have udnyttet indvandrerne som stemmekvæg uden at løse deres problemer.

Men Mikail Yüksel glemmer hovedpointen: De etablerede svenske partier fejlede fatalt, da de overhovedet tillod masseindvandringen at finde sted og dermed forvandlede Sverige til et kaotisk, kriminelt og opsplittet samfund.

Udsigten til en svensk udgave af Muhammed-krisen er uhyggelig og skræmmende. Men det er desværre den naturlige konsekvens af en komplet ansvarsløs politik – ja, et historisk forræderi mod den svenske befolkning.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.