Dette er en kommentar: Jyllands-Posten har et fast korps af personer, der kommenterer vores samfund. Kommentaren er udtryk for skribentens egen holdning.

Sætter det svenske socialdemokrati militæret ind i ghettoerne?

Sverige er på vej til et nyt stadie.

Det begyndte med, at Jimmie Åkesson, leder af Sverigedemokraterne, udtalte, at svensk militær skal sættes ind i de svenske ghettoer for at gøre op med banderne, der som standard kaster med håndgranater, når de ikke får politibiler til at eksplodere.

Det ville næppe have vakt særlig opmærksomhed, hvis det bare var den unævnelige Jimmie Åkesson, der havde slået et slag for, at kun egentlige soldater kan standse de dybt kriminelle indvandrere af første, anden og tredje generation fra den tredje verden, der hærger enhver selv mindre svensk provinsby, for slet ikke at tale om landets tre største byer, Stockholm, Gøteborg og Malmø.

Derpå fik en journalist imidlertid den gode idé at spørge selveste den svenske statsminister, Stefan Löfven, om han kunne forestille sig at sætte militæret ind. Stefan Löfven svarede ordret: ”Det er ikke den første forholdsregel, jeg vælger.”

Så er katten da ude af sækken. Dagen efter tiltrådte Stefan Löfven en slags retræte, da han nu sagde:

”Det har aldrig været meningen, at militæret skal overtage politiopgaver, men vi må være meget håndfaste over for den organiserede kriminalitet, fordi den kvæler vores samfund, og så kan vi ikke udelukke, at myndighedernes samarbejde kan øges, selv mellem politiet og forsvaret.”

Var det så en afkræftelse? Tja, ikke sådan rigtigt, vel? Apropos den svenske nedsmeltning havde DR2 Dagen meget prisværdigt inviteret den svenske journalist, Magnus Bejmar, i studiet. Magnus Bejmar er bosiddende i Danmark, hvilket nok kan være med til at forklare, at han spyttede rent ud af posen. Iskoldt dissekerede han den svenske tilstand. Det næste valg i september i år kommer kun til at handle om udlændingepolitik, og banderne hærger i selv mindre provinsbyer (fra minut 33).

Sverige er virkelig ved at krakelere i denne tid. Udviklingen går hurtigt, meget hurtigt, og hvad der var forbudt at skrive i går, er helt ok i dag. Den svenske journalist Jens Ganman, der tidligere har arbejdet for svensk radio og tv, lagde et indlæg på sin facebook-profil for nogle dage siden, der nok kunne sparke til en vis legemsdel. ”Tolv forudsigelser”, hedder indlægget, og lad os se på noget af det, Jens Ganman skrev:

”Den svenske integrationsdebat kommer meget snart – helt åbent og helt skamløst – til at kredse omkring to begreber; ”repatriering” og ”assimilering”. Socialdemokratiet kommer til at gå i brechen for dette.”

”Den grove kriminalitet kommer til sidst til at tvinge den siddende regering til ekstraordinære tiltag som udgangsforbud, vejafspærringer og paramilitær patruljering i bestemte boligområder.”

”Almindelige mennesker begynder i stor udstrækning at bevæbne sig og til at tage loven i egne hænder. En måbende omverden vil betragte elendigheden fra sidelinjen.”

”Før eller senere kommer vi [Sverige] til at bede Norge, Danmark og Finland om hjælp til at opretholde den indre sikkerhed.”

Værsgo og spis. De svenske eliter har serveret en særdeles giftig cocktail til det folk, de skulle forestille at tjene. Et af verdens rigeste og mest velfungerende lande er hastigt på vej ned i anarki og etnisk og religiøs vold. I det mindste bliver det nu sagt stort set åbent.

Og husk til sidst på, at det hele befinder sig oppe i vores hoveder. I det sekund, svenskerne får nok, kan de tilbageerobre deres land. Det gør de om ikke så længe, måske med lidt hjælp fra deres nordiske broderfolk. Danmark kan passende tage Skåne, Halland og Blekinge som betaling for assistancen. De stedboende skåninge, hallændere og blekingboer vil takke ja, tænker jeg.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.