Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Næstekærlighed taget som gidsel i flygtningedebatten

På de sociale medier beskyldes de borgerlige for mange ting. I hysteriske angreb bliver politikere og enkeltpersoner, der er imod ukontrolleret indvandring og flygtningestrømme, udsat for den selvsamme type angreb, som venstrefløjen anklager de borgerlige for.

I øjeblikket er det særligt Inger Støjberg, som mærker venstrefløjens vrede på baggrund af sine forslag om avisannoncer, der skal redegøre for flygtninge, hvorfor Danmark ikke skal være deres kommende hjem.

Når det kommer til flygtninge, er de borgerlige skyldige i alverdens ondskab, og det begrundes ofte med besiddelse af et ”dårligt menneskesyn”. For når argumenterne slipper op, kan man som regel kun gå efter manden. Den kan ofte toppes med, at man som kristen ikke udviser næstekærlighed.

Debatten er udtryk for de sidste krampetrækninger fra en desperat venstrefløj, i en debat hvor højrefløjen har vundet overalt i Europa, og befolkningen i stigende grad vender sig imod ukontrollerede flygtningestrømme. Inger Støjberg og ligesindede har skullet lægge ører til meget de seneste uger. Hun er blevet kaldt skrigeskinke, og andre racister og nazister.

Det er faktisk ganske komisk, at venstrefløjen gør brug af den nøjagtig samme tone, som man anklager de borgerlige for. De sociale medier koger over med mennesker, hvis menneskesyn tilsyneladende er andres overlegent, omend de sjældent har udvist at have nogen indsigt i, hvad det vil sige. Ofte vender de sig til kristendommen og politiserer det, der ikke må politiseres, nemlig vores tro. Men for venstrefløjen bliver det et politisk våben, selvom kristendommen ikke betyder noget som for den.

Læren af det sidste valg

Det seneste valg viste, at danskerne – og med rette – er bekymrede for de stigende flygtningestrømme. Venstrefløjen er desperat, og derfor må man klynge sig til forestillingen om, at man moralsk er et bedre menneske end de fæle højreorienterede. Det evige problem med venstrefløjen er, at den ikke har forstået, at de mange gode hensigter ofte får fatale konsekvenser i virkeligheden.

Næstekærligheden er ikke ensbetydende med, at man skal hjælpe hele verden. Næstekærlighed er et personligt anliggende. Zenia Stampe, Johanne Schmidt-Nielsen, og hvem der ellers måtte kræve forloren næstekærlighed, kan hver især åbne deres hjem op. De kan selv sætte sig ind i kærlighed til næsten. At ville ophæve Danmarks grænser under påskud af at være næstekærlig er hykleri. Det kaldes farisæisme.

Det er ikke næstekærlighed at tage imod alle, der er i nød. Det kan landet ikke bære, og dermed vil ens konkrete næste blive svigtet. Vi bør også se på de grupper, der er tale om. Reelle flygtninge vil tage til nærområderne, så de hurtigt kan vende hjem, når konflikten i deres hjemland er ovre, mens de velhavende tager til Vesteuropa, som dermed bliver til indvandring.

Det er kun de få ressourcestærke, som har råd til den lange, dyre tur til vores lande, som de gode hensigter hjælper, mens deres fattige og kæmpende landsmænd lades i stikken. Og hvem er der til at bygge landet op igen, når de rige og veluddannede er emigreret til ”det barmhjertige” Vesten?

Dette burde være logik, men for store dele af venstrefløjen er det følelserne, der er det vigtigste. Selvom vi kan hjælpe flere i nærområderne, føles det altså bare bedst at hjælpe et par tusinde her i landet – og det er tilsyneladende det, der betyder noget.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.