Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Næstekærlighed taget som gidsel i flygtningedebatten

På de sociale medier beskyldes de borgerlige for mange ting. I hysteriske angreb bliver politikere og enkeltpersoner, der er imod ukontrolleret indvandring og flygtningestrømme, udsat for den selvsamme type angreb, som venstrefløjen anklager de borgerlige for.

I øjeblikket er det særligt Inger Støjberg, som mærker venstrefløjens vrede på baggrund af sine forslag om avisannoncer, der skal redegøre for flygtninge, hvorfor Danmark ikke skal være deres kommende hjem.

Når det kommer til flygtninge, er de borgerlige skyldige i alverdens ondskab, og det begrundes ofte med besiddelse af et ”dårligt menneskesyn”. For når argumenterne slipper op, kan man som regel kun gå efter manden. Den kan ofte toppes med, at man som kristen ikke udviser næstekærlighed.

Debatten er udtryk for de sidste krampetrækninger fra en desperat venstrefløj, i en debat hvor højrefløjen har vundet overalt i Europa, og befolkningen i stigende grad vender sig imod ukontrollerede flygtningestrømme. Inger Støjberg og ligesindede har skullet lægge ører til meget de seneste uger. Hun er blevet kaldt skrigeskinke, og andre racister og nazister.

Det er faktisk ganske komisk, at venstrefløjen gør brug af den nøjagtig samme tone, som man anklager de borgerlige for. De sociale medier koger over med mennesker, hvis menneskesyn tilsyneladende er andres overlegent, omend de sjældent har udvist at have nogen indsigt i, hvad det vil sige. Ofte vender de sig til kristendommen og politiserer det, der ikke må politiseres, nemlig vores tro. Men for venstrefløjen bliver det et politisk våben, selvom kristendommen ikke betyder noget som for den.

Læren af det sidste valg

Det seneste valg viste, at danskerne – og med rette – er bekymrede for de stigende flygtningestrømme. Venstrefløjen er desperat, og derfor må man klynge sig til forestillingen om, at man moralsk er et bedre menneske end de fæle højreorienterede. Det evige problem med venstrefløjen er, at den ikke har forstået, at de mange gode hensigter ofte får fatale konsekvenser i virkeligheden.

Næstekærligheden er ikke ensbetydende med, at man skal hjælpe hele verden. Næstekærlighed er et personligt anliggende. Zenia Stampe, Johanne Schmidt-Nielsen, og hvem der ellers måtte kræve forloren næstekærlighed, kan hver især åbne deres hjem op. De kan selv sætte sig ind i kærlighed til næsten. At ville ophæve Danmarks grænser under påskud af at være næstekærlig er hykleri. Det kaldes farisæisme.

Det er ikke næstekærlighed at tage imod alle, der er i nød. Det kan landet ikke bære, og dermed vil ens konkrete næste blive svigtet. Vi bør også se på de grupper, der er tale om. Reelle flygtninge vil tage til nærområderne, så de hurtigt kan vende hjem, når konflikten i deres hjemland er ovre, mens de velhavende tager til Vesteuropa, som dermed bliver til indvandring.

Det er kun de få ressourcestærke, som har råd til den lange, dyre tur til vores lande, som de gode hensigter hjælper, mens deres fattige og kæmpende landsmænd lades i stikken. Og hvem er der til at bygge landet op igen, når de rige og veluddannede er emigreret til ”det barmhjertige” Vesten?

Dette burde være logik, men for store dele af venstrefløjen er det følelserne, der er det vigtigste. Selvom vi kan hjælpe flere i nærområderne, føles det altså bare bedst at hjælpe et par tusinde her i landet – og det er tilsyneladende det, der betyder noget.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Medier og nødhjælpsorganisationer fastholder Afrika i offerrollen

Naser Khader
Vi bliver bombarderet med billeder af udhungrede børn og udpint jord, og det får os til at gribe dybt i pungen af medlidenhed. Men er det ikke i virkeligheden et forvrænget billede af Afrika, vi reagerer på?
Annonce
Roadtrip til den amerikanske nations rødder
Virginias flade flodlandskaber, tobaksplantager, historiske byer og store kirkegårde er ramme for både fortællingen om nationen Amerikas grundlæggelse, slaveriet, borgerkrigen og om nutidens USA. 
Se flere
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Knas med lyden? Hold styr på høretelefonerne
Ørepropperne i høretelefonen er ikke renere, end ens ører er. Og det er faktisk et overraskende stort problem for holdbarheden. 
Se flere
Viden
26 små sten kan gøre os klogere på solsystemets historie
Danske forskere har analyseret kalciumindholdet i 26 små sten fra rummet. Deres fund kan have betydning for vores forståelse af solsystemets historie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her