Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Kina og Jyllands-Posten giver deres syn på tegningen om coronavirus

Kina kræver en undskyldning af Jyllands-Posten og Niels Bo Bojesen. Jyllands-Posten fastslår, at det på ingen måde har været intentionen, at tegningen skulle virke stødende.

Det seneste udbrud af coronavirus i Wuhan har krævet 106 værdifulde liv i Kina. ​

Mens den kinesiske regering og det kinesiske folk gør alt, hvad der er muligt, for at bekæmpe denne sjældne nødsituation inden for sundhedsvæsenet, og mens det internationale samfund har udvist stor sympati og støtte, har Jyllands-Posten offentliggjort en ”satiretegning” af Niels Bo Bojesen, som er en fornærmelse mod Kina, og som sårer det kinesiske folks følelser.

Vi udtrykker vores stærkeste indignation og kræver, at Jyllands-Posten og Niels Bo Bojesen bebrejder sig selv for deres fejltagelse.

talsperson fra den kinesiske ambassade

Uden nogen sympati eller empati har den krydset den nedre grænse for et civiliseret samfund og den etiske grænse for ytringsfrihed, og den fornærmer menneskelig samvittighed. ​

Vi udtrykker vores stærkeste indignation og kræver, at Jyllands-Posten og Niels Bo Bojesen bebrejder sig selv for deres fejltagelse og offentligt undskylder over for det kinesiske folk.

Jyllands-Posten svarer:

Tegningen om coronavirus i Jyllands-Posten har tydeligvis sat mange sind i kog, fordi det kinesiske flag bruges som illustration. ​

Det har under ingen omstændigheder været intentionen at fornærme hverken det kinesiske folk eller satirisere over den alvorlige situation, hvor coronavirus koster menneskeliv.

Dog vil vi gerne gentage, at det på ingen måde har været intentionen, at tegningen skulle virke stødende.

Jacob Nybroe, ansv. chefredaktør, Jyllands-Posten

Tegningen beskriver en aktuel sag, som handler om, at sygdommen i øjeblikket spreder sig fra Kina til andre lande i verden.

Det kinesiske flag er med stregens midler på begrænset plads brugt til at fortælle den historie, ligesom andre landes flag, f.eks. det danske og det amerikanske, ofte bruges i mere eller mindre karikerede sammenhænge.


Ansvarshavende chefredaktør, Jacob Nybroe

Jyllands-Posten hylder princippet om ytringsfrihed og plads til divergerende opfattelser. Det medfører indimellem, at nogle kan føle sig stødt, og selv om vi kan beklage det, er det ikke noget, vi redigerer avisen efter.

Dog vil vi gerne gentage, at det på ingen måde har været intentionen, at tegningen skulle virke stødende.

Jacob Nybroe, ansvarshavende chefredaktør, Jyllands-Posten


Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.