Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Ideologisk uniform på hospitalet

Jeg har i knap 20 år været bloddonor, og det er blevet til nogen portioner blod, selv om jeg har rejst en del og dermed været i bloddonorkarantæne. Jeg har altid været glad for at give blod, fordi jeg føler, at jeg hjælper andre, og det kan jeg godt lide – det er den primære grund. Så håber jeg naturligvis, at hvis jeg eller mine engang får brug for blod, vil andre give af deres blod.

For nylig var jeg på hospitalet for at give blod endnu engang. Det har indtil nu været en dejlig, afslappet oplevelse i en god atmosfære. Flinke sygeplejersker og folk, der gav blod frivilligt og uden vederlag. Denne gang var én af de tre sygeplejersker iklædt et islamisk tørklæde. Jeg spurgte, om jeg kunne blive fri for at blive tappet af hende på grund af islams syn på mig som ”vantro”.

Men det kunne jeg ikke. Jeg opfatter islam/islamisme som en religion/ideologi, der diskriminerer ikkemuslimer (”vantro”) som mig. Efter at have brugt relativt lang tid på at undersøge, hvad islam står for i forhold til mig og mine, har jeg fundet ud af, at vantro (som mig og mine) ses som tredjerangsmennesker i islam. Det flugter i mine øjne med den måde, ikkemuslimer rent faktisk bliver behandlet på i de lande, hvor islam dominerer, og også med, hvordan ikkemuslimske majoriteter bliver behandlet af muslimer i lande, hvor islam er en minoritet. Jeg synes, det er meget provokerende at blive udsat for en person i det offentlige system, der så åbenlyst bekender sig til en ideologi, der ringeagter folk som mig. Jeg synes ikke, det er rimeligt at bære det islamiske tørklæde inden for det offentlige system i Danmark.

For mig ødelægger tørklædet enhver illusion om, at man bliver behandlet lige og som ligemand. Tørklædet virker på mig som en ideologisk kampuniform, og jeg mener ikke, et sygehus er stedet, hvor ideologiske kampe skal udkæmpes.

I det private erhvervsliv vælger jeg selv, men i det offentlige har jeg ofte ikke noget valg. Som frivillig bloddonor har jeg dog et valg, og det er at stoppe med at give blod de donorsteder, der har ansatte, der bærer det islamiske tørklæde.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.