Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Omskæring: Lad drengene bestemme selv

Barnets bedste skal altid komme i første række, uanset om det kan indskrænke voksnes behov for at udøve deres religiøse eller traditionsbundne ritualer.

Alt tyder på, at Folketinget meget snart bliver nødt til at stemme om et forbud mod omskæring af drengebørn – omfanget af indsamlede underskrifter viser med al tydelighed, at det er en sag, der optager danskerne.

Det er godt nyt for børnene.

Rituel omskæring af drenge er et indgreb, der er i strid med FN’s Børnekonvention. Omskæring uden medicinske argumenter på et menneske, der ikke er i stand til at give sit samtykke, er en overtrædelse af grundlæggende medicinske og etiske principper.

Det skyldes, at indgrebet er irreversibelt, smertefuldt og kan medføre alvorlige komplikationer.

Der er tale om et indgreb, vi i andre sammenhænge aldrig ville acceptere, hvis der ikke er en klar medicinsk begrundelse for det. Derfor mener vi, at rituel omskæring aldrig må foregå, før man er voksen nok til selv at afgøre, hvad der skal ske med ens krop. Drengene skal have lov til selv at bestemme.

FN's Menneskerettighedsråd har i 2013 opfordret alle lande til at afskaffe indgreb, som kompromitterer børns integritet og værdighed, og som er skadelige for pigers og drenges helbred. Vi ser det som grundlæggende, at forældrerettigheder i denne sammenhæng ikke sættes foran børns ret til kropslig integritet.

Barnets bedste skal altid komme i første række, uanset om det kan indskrænke voksnes behov for at udøve deres religiøse eller traditionsbundne ritualer.

Politikerne på tværs af partifarve er delt i spørgsmålet om drengeomskæring. Vi vil gerne opfordre alle medlemmer af Folketinget til at fokusere på barnets tarv og sikre ved lov, at drengene selv kan bestemme, om de vil omskæres.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Kokain forklædt som computerspil til dit barn

Jens Kindberg
Der er aldersgrænse på hyggelotto, men ikke på hardcore gambling.

Blog: Hæng et sygehusskilt på væggene: Vi behandler ikke racister

Harun Demirtas
Er du virkelig i tvivl om, om en sygeplejerske med tørklæde kan hjælpe dig, må du finde et land, hvor der ingen muslimer findes. For du får ikke lov til at fravælge en pga. udseende eller religion

Debat: Han var alt det, Boris Johnson ikke er

Michael Kuttner
Lord Peter Carrington døde samme dag, som Boris Johnson trådte tilbage som udenrigsminister. De var, for at sige det mildt, forskellige.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her