Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Hvor forsvandt et ”Danmark i balance” lige hen?

Vækstindsatsen mod virksomheder i alle dele af Danmark skal centraliseres i én national bestyrelse og én statslig pulje.

Det er med stor undren, at vi har læst de 26 anbefalinger til fremtidens erhvervsfremmesystem, som Forenklingsudvalget forleden afleverede til erhvervsminister Brian Mikkelsen, og som danner rammen for den næste tids politiske forhandlinger. Udvalget anbefaler, at hele den decentrale vækstindsats rettet mod virksomheder i alle dele af Danmark skal centraliseres i én national bestyrelse og én statslig pulje.

Der er imidlertid alt for langt fra skriveborde i staten til den mangfoldige virkelighed, danske virksomheder møder i hverdagen. Erhvervslivets vækstvilkår, styrker og udfordringer afhænger nemlig ofte af den landsdel, de ligger i. Hvilke særlige erhvervsmæssige styrker kendetegner virksomhederne i området? Hvilke forskningsmiljøer er der i området? Passer borgernes kompetencer til det, virksomhederne har brug for?

Alt dette ved vi noget om i det decentrale Danmark. Og derfor kræver det et stærkt regionalt og lokalt forankret samarbejde mellem erhvervsliv, videninstitutioner og offentlige myndigheder, hvis vi skal understøtte virksomheder over hele landet i at udvikle deres forretning og øge deres omsætning.

Det er fx et stærkt decentralt partnerskab, der står bag den stærke offshore-industri i Esbjerg, og et stærkt decentralt partnerskab, der kontinuerligt har understøttet den midt- og vestjyske vindmølleindustri. Det er også et stærkt decentralt partnerskab, der arbejder for, at hundredvis af sjællandske håndværksvirksomheder får gavn af Femern Bælt-byggeriet.

Og så er det et stærkt decentralt partnerskab, der for nylig tog første spadestik til Center for Industriel Elektronik på Als, som skal levere skræddersyede forskningsfaciliteter og ingeniøruddannede til landsdelens energiteknologiske virksomheder.

Vores budskab til erhvervsministeren og Folketingets partier er derfor klart: Lad nu være med at smide barnet og de stærke decentrale partnerskaber ud med badevandet. For modsat centralisering skaber de rent faktisk gode vækstvilkår for virksomheder i hele Danmark.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet - klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Huller i vejene er også vækst!
Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Som borger i Odder Kommune kan jeg vælge at definere lokalområdets forfatning i forhold til vækstens velsignelser på to måder.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Det ødelagte Sverige

Morten Uhrskov Jensen
Sverige er nået dertil, hvor kun hjemsendelser i kæmpe omfang kan redde broderlandet fra borgerkrig.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her