<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Isabella Arendt

Blog: I debatten om sexisme bliver vi nødt til at tale om alkohol

Det er skræmmende, at vores alkoholkultur er så rodfestet og urørlig, at vi tilsyneladende ikke engang nu tør tale højt om, at vi bogstaveligt talt drikker fornuften ud.

Blog: Der er ikke institutionspligt i Danmark, men i København forsøger venstrefløjen at indføre det af bagveje

Jeg må sige, at jeg synes, det er grotesk. Kan vi lige blive enige om, at børn først og fremmest tilhører forældrene? At det er forældrenes ansvar at sikre børns trivsel. At det er forældrenes kærlighed, som er afgørende i deres opvækst. Og at vi IKKE har institutionspligt i Danmark.

Blog: LA kommer med i kampen for børnene - men ikke for alle børn

Når LA fremlægger et forslag om fradrag for at passe egne børn bevæger de sig i en verden, hvor alle forældre arbejder, tjener godt og ikke bliver syge. Sådan er virkeligheden ikke. Hvis man FAKTISK til give familier frihed til at passe egne børn, så må og skal det gælde alle familier.

Blog: Vi kommer ikke uden om kernekraft, hvis vi tager klimakrisen alvorligt

Alle taler om klimakrisens alvor. Alligevel kan jeg godt være nervøs for, om vi virkelig har forstået alvoren og den meget korte deadline, vi har for at løse problemerne. Beslutninger skal træffes baseret på viden og ikke følelser. Når det kommer til kernekraft, ved vi alt, alt for lidt.

Blog: Hvis kloden var en virksomhed, var der gæld for resten af året

I dag er det earth overshoot day. Det er den dag på året, hvor vi har brugt den del af jordens ressourcer, som kan skabes på et år. Det betyder helt konkret, at resten af årets 131 dage er gæld.

Blog: Affaldssortering kan være både decentralt og effektivt

Affaldssortering er vigtigt. Vores ressourcer er dyrebare og vi bliver nødt til at forstå, at affald ikke bare er affald. Affald er ressourcer og materialer, som vi skal bruge for at skabe nye produkter. Derfor har vi også alle et ansvar for at sikre, at materialerne kan bruges igen, så vidt overhovedet muligt.

Blog: Til kamp for familiens suverænitet - også når barnet starter i skole

I denne uge starter mange børn i skole. Mange glæder sig og er helt utroligt klar. Blyanterne er spidset og madpakken fyldt med nærende mad og kærlighed hjemmefra. Der er bare også børn, som starter i skoler med ondt i maven - fordi de ikke er klar. Det burde aldrig være sådan.

Blog: Nej, Messerschmidt, kristne værdier handler ikke om diskrimination af alle andre troende

Morten Messerschmidt er i dag ude med udtalelser om, at han og DF skal gå til kamp for kristne værdier. Desværre har han fuldstændig misforstået, hvad kristne værdier er. Det er farligt!

Blog: De borgerlige partier får ikke magten igen uden en grøn vision

Del 3 af mine sommerrefleksioner kommer her. Det handler som så meget andet i denne tid om: klima. Selv om coronakrisen fylder de fleste overskrifter for tiden, så er klimakrisen vor tids største udfordring. Min forudsigelse lyder derfor helt simpelt: Hvis ikke de borgerlige partier kan enes om grønne visioner, så er der lange udsigter til regeringsmagten.

Blog: Borgerlige partier har glemt den borgerlige grundsten: borgerens magt!

Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil.

Blog: Ja, vi mangler faktisk en borgerlig vision

I et års tid nu har vi alle ventet på, hvad de borgerlige partier mon stiller op med sig selv. Vi har brug for en fælles borgerlig vision. Ikke som krisehåndtering eller valgflæsk, men som en reel vision for, hvor Danmark skal bevæge sig hen om ikke bare fire år, men 40 år.

Blog: Vi har religionsfrihed - ikke religionslighed. Derfor må kirker kime, moskeer må ikke (redigeret)

Som menneske har man frihed til at tro, hvad man vil. Individer må klæde sig frit og samles i det offentlige. Det sætter alle mennesker frie og ligeværdige, uanset hvad man tror på. Men som kulturelt symbol og statsreligion er der ikke lighed. Kristendommen har forrang, når der skal vælges soundtrack til vores byrum og landsbyer.

Blog: Kan coronaepidemien lære os veje til at fremme det gode liv?

Der er meget, vi endnu ikke ved om covid-19. Genåbningen af samfundet er en balance på en knivsæg og må hverken gå for langsomt eller for hurtigt. Det, at tempoet er taget ud af accelerationssamfundet, giver gevinster, som vi også fremadrettet skal forsøge at balancere i. 

Blog: Mette Frederiksen har indført minimumsnormeringer mod sin vilje

Af hensyn til smittefaren er der mange steder indført minimumsnormeringer, selvom “Børnenes Statsminister” ikke mener, det er vigtigt. Vores børn trives som aldrig før og pædagogerne har fået ordentlige forhold. Tænk, hvis man kunne tage hensyn til børnenes trivsel også efter krisen? Men det tror jeg ikke, “Børnenes statsminister” har planer om.

Blog: Danskerne skal hjælpes til at bruge flere penge - her er to nemme løsninger

Vi skal have gange i økonomien igen. Mine to forslag her vil sikre, at den lavtlønnede i supermarkeder, på plejehjem eller bag rattet i busserne netop er dem, som får mest gavn af skattelettelserne og flere penge til sig selv. Det er der brug for langt mere end endnu flere hjælpepakker.

Blog: Mennesker med handicap er tvunget i isolation - fordi de blev glemt

I mange kommuner forsvandt ledsagerordningerne, da krisen kom. Det har for mange mennesker med handicap betydet, at de er tvunget i isolation, selvom de ikke er i risikogruppen.

Blog: Det er for hjertekoldt ikke at tillade besøg hos dem, vi elsker

Vi burde åbne for besøg fra pårørende. Vi bør åbne for, at kærligheden kan komme frem. At vi kan sige farvel til dem, vi elsker. Det har vi brug for – også i en krisetid som nu.

Blog: Vi har tre kriser lige nu – og det åbner alletiders mulighed for iværksætteri

KD vil gøre op med den helt grundlæggende fejl i systemet, at alle arbejdsløse bliver betragtet som lønmodtagere og dermed afhængige af, at andre giver dem et job. Vi har brug for et system, hvor man først og fremmest ses som et ansvarligt menneske, der selv kan skabe sin indtægt.

Blog: Romantikken har det svært i krisetider - giv familierne en hjælpepakke

Det er win-win for alle. Det er ikke dyrt, men til gengæld meget gavnligt. Og det vil sikre, at også familien som en vigtig grundsten i samfundet kommer godt gennem krisetiden, som de fleste nok kan skrive under på ikke just er en tid til romantik og nye oplevelser i soveværelset.
Mere
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
20.10.20, 13:02
Jeg ved ikke, hvordan I andre har det, men jeg har nået kvalmegrænsen. Læs mere
Af Jens Kindberg
20.10.20, 11:06
Kære SF og Enhedslisten – I har nu en gylden mulighed for at få nedbragt pelsdyrproduktion i Danmark, og Socialdemokratiet har fundet pengene for jer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.20, 07:47
MeToo er den nye magt, som medierne må behandle lige så kritisk, som andre magter behandles. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
19.10.20, 12:13
Hvorfor reagerer statsministeren ikke på, at en dansk lærer er blevet svinet til efter at have skrevet en støtteerklæring til den franske lærer, der blev halshugget? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.20, 11:17
Endnu en pind til ligkisten med venstreorienteret, socialkonstruktivistisk tankegang. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.10.20, 12:25
Tænk, hvis tanken om at sagsøge skulle mutere til andre erhvervsdrivende. Danmark har ikke brug for flere økonomiske og sundhedsfarlige udfordringer. Læs mere
Af Mikael Jalving
18.10.20, 10:00
Først overtager de universitetet, så overtager de samfundet. Det er leninisme på svensk. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.10.20, 13:21
Når løgn, forstillelse og amoral hører til i kernen af ens politiske bevægelse Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.10.20, 11:37
Alle må bidrage til genindførelse af ligestillingen - for begge køn Læs mere
Af Isabella Arendt
17.10.20, 11:35
Det er skræmmende, at vores alkoholkultur er så rodfestet og urørlig, at vi tilsyneladende ikke engang nu tør tale højt om, at vi bogstaveligt talt drikker fornuften ud. Læs mere