Isabella Arendt

Blog: Ja, vi mangler faktisk en borgerlig vision

I et års tid nu har vi alle ventet på, hvad de borgerlige partier mon stiller op med sig selv. Vi har brug for en fælles borgerlig vision. Ikke som krisehåndtering eller valgflæsk, men som en reel vision for, hvor Danmark skal bevæge sig hen om ikke bare fire år, men 40 år.

Blog: Vi har religionsfrihed - ikke religionslighed. Derfor må kirker kime, moskeer må ikke (redigeret)

Som menneske har man frihed til at tro, hvad man vil. Individer må klæde sig frit og samles i det offentlige. Det sætter alle mennesker frie og ligeværdige, uanset hvad man tror på. Men som kulturelt symbol og statsreligion er der ikke lighed. Kristendommen har forrang, når der skal vælges soundtrack til vores byrum og landsbyer.

Blog: Kan coronaepidemien lære os veje til at fremme det gode liv?

Der er meget, vi endnu ikke ved om covid-19. Genåbningen af samfundet er en balance på en knivsæg og må hverken gå for langsomt eller for hurtigt. Det, at tempoet er taget ud af accelerationssamfundet, giver gevinster, som vi også fremadrettet skal forsøge at balancere i. 

Blog: Mette Frederiksen har indført minimumsnormeringer mod sin vilje

Af hensyn til smittefaren er der mange steder indført minimumsnormeringer, selvom “Børnenes Statsminister” ikke mener, det er vigtigt. Vores børn trives som aldrig før og pædagogerne har fået ordentlige forhold. Tænk, hvis man kunne tage hensyn til børnenes trivsel også efter krisen? Men det tror jeg ikke, “Børnenes statsminister” har planer om.

Blog: Danskerne skal hjælpes til at bruge flere penge - her er to nemme løsninger

Vi skal have gange i økonomien igen. Mine to forslag her vil sikre, at den lavtlønnede i supermarkeder, på plejehjem eller bag rattet i busserne netop er dem, som får mest gavn af skattelettelserne og flere penge til sig selv. Det er der brug for langt mere end endnu flere hjælpepakker.

Blog: Mennesker med handicap er tvunget i isolation - fordi de blev glemt

I mange kommuner forsvandt ledsagerordningerne, da krisen kom. Det har for mange mennesker med handicap betydet, at de er tvunget i isolation, selvom de ikke er i risikogruppen.

Blog: Det er for hjertekoldt ikke at tillade besøg hos dem, vi elsker

Vi burde åbne for besøg fra pårørende. Vi bør åbne for, at kærligheden kan komme frem. At vi kan sige farvel til dem, vi elsker. Det har vi brug for – også i en krisetid som nu.

Blog: Vi har tre kriser lige nu – og det åbner alletiders mulighed for iværksætteri

KD vil gøre op med den helt grundlæggende fejl i systemet, at alle arbejdsløse bliver betragtet som lønmodtagere og dermed afhængige af, at andre giver dem et job. Vi har brug for et system, hvor man først og fremmest ses som et ansvarligt menneske, der selv kan skabe sin indtægt.

Blog: Romantikken har det svært i krisetider - giv familierne en hjælpepakke

Det er win-win for alle. Det er ikke dyrt, men til gengæld meget gavnligt. Og det vil sikre, at også familien som en vigtig grundsten i samfundet kommer godt gennem krisetiden, som de fleste nok kan skrive under på ikke just er en tid til romantik og nye oplevelser i soveværelset.

Blog: Hvis vi må samles i Bilka påskemorgen, skal kirkerne også være åbne

Selv om der bestemt også er behov for sild og øl fra Bilka, så vil jeg bestemt mene, at behovet for åndelighed er større påskemorgen. Det ville klæde de borgerlige partier at kæmpe bare en anelse for også vores kulturelle og åndelige liv i denne tid – ikke kun vores forbrug.

Blog: Klimabevidste unge skal vise deres ansvar nu for at undgå massivt hykleri

Der risiko for, at mange unge begår så stort et hykleri, at det vil fratage dem al troværdighed i alle klimadebatter fremover. Jeg taler her til de unge, som ikke bliver indenfor i disse dage.

Blog: Vi mangler akut hjælp til iværksættere og små virksomheder, som regeringen ikke har set endnu

Er man en lille virksomhed eller en iværksætter, som lønner sig selv og måske få andre, er man særligt udsat lige nu. Der er ikke råd til at holde virksomheden i live i en længere periode uden indtægter. Dem har regeringen indtil videre ikke set – og de er helt særligt sårbare.

Blog: Christiansborg vil nu ensrette igen. Denne gang står plejehjemmene for tur

Hvis vi vil bevare magt og ansvar i kommunerne. Hvis kommunalvalget i 2021 skal give mening, så skal borgernes stemme også gøre en forskel. Det gør den kun, hvis der er reel frihed til, at kommunerne kan styre, som de vil.

Blog: Kære totalitære regering: Religiøse børnehaver er en vigtig del af demokratiet

Det eneste udemokratiske i denne sag er, at vi har en regering, som agerer tankepoliti og vil tage borgernes frihed fra dem ved at overtage opdragelsen af forældrenes børn og bestemme, hvad der er rigtigt og forkert at mene!

Blog: Socialisterne slår til igen - alt, man ikke kan lide skal være forbudt?

SF synes, topchefer tjener for mange penge. Det vil de nu forbyde. Jeg synes, at SF har adskillige forkerte holdninger til samfundet - men har dog ikke tænkt mig at forbyde dem at fremstille forslag, jeg ikke er enig med.

Blog: Hvor længe skal vi have tålmodighed med en reform, der ikke virker?

Da reformen blev indført, mente regeringen, at vi bare skulle være tålmodige, så ville den virke. Nu er den igen evalueret og dumper – til -3 endda. Hvor længe skal vi vente? Hvor længe skal vi være tålmodige, i et håb om at reformen virker »lige om lidt«?

Blog: En ny karakterskala er mistrivsel bare uden -3

Intentionen fra SF om en ny karakterskala er god, men deres løsning er mere af det samme. Et reelt forsvar for eleverne og deres trivsel ville være, hvis SF ville opgive deres skolereform og give skolerne magten tilbage.

Blog: Du er ikke en demokratisk skurk, fordi du stemmer på et lille parti

Der er mange små partier, som opstiller til Folketinget. Det giver en risiko for stemmespild, som kan koste de borgerlige magten, hvis for mange borgerlige stemmer ikke konverteres til mandater. Vi bliver nødt til at tage en ordentlig debat om stemmespild. Mit indlæg er langt, indigneret og på tide.

Blog: Til Martin Ågerup: Jeg kan hjælpe dig med dine topskattekvaler

Martin Ågerup skriver i sin seneste blog, at topskatten i Danmark er hæmmende for væksten og derfor uretfærdig. Hvorvidt den hæmmer væksten, vil jeg ikke udtale mig om her. Til gengæld vil jeg gerne give dig et argument for dens uretfærdighed, som jeg tror, du vil kunne lide: Den nuværende topskat hæmmer friheden for familierne.
Mere
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Isabella Arendt
04.07.20, 15:03
I et års tid nu har vi alle ventet på, hvad de borgerlige partier mon stiller op med sig selv. Vi har brug for en fælles borgerlig vision. Ikke som krisehåndtering eller valgflæsk, men som en reel vision for, hvor Danmark skal bevæge sig hen om ikke bare fire år, men 40 år. Læs mere
Af Mikael Jalving
04.07.20, 14:00
Hvis Grønland bliver selvstændigt, vil selvstændigheden vare ca. 15 minutter og en ny kolonisering begynde. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
03.07.20, 15:00
Den står på ferie i Danmark, og på vej rundt i landet er der stor rigdom at hente i kirkernes kalkmalerier, for de fortæller også en historie om det moderne menneske. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.07.20, 10:14
Det nytter ikke at give danskerne skylden for de mange fordomme mod grønlændere, som lever i bedste velgående og forhindrer grønlændere i Danmark i at kunne hvile i deres identitet. Læs mere
Af Mikael Jalving
02.07.20, 14:14
Er det tilladt at maskere forbrydernes etnicitet for befolkningen? Læs mere
Af Martin Ågerup
02.07.20, 08:47
Der er forskel på at være pragmatisk (en nødvendighed i politik) og at være principløs. Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.07.20, 19:05
Vores forbrug og vækstfokuseret levevis har tydeligvis en negativ effekt på klimaet. Læs mere