<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Isabella Arendt

Blog: Der er to måder at være borgerlig på - nu skal Venstre bestemme sig!

Går Venstre mod KD, midten og de klassiske borgerlige værdier, som er at frie og lige mennesker har magt i eget liv. Eller går de mod højre mod et nationalt syn på staten som vogter af tanker, tro, skægvækst og kvinders tøj?

Blog: Grøn godstransport kan være løftestang for brint og kernekraft

Regeringens “grønne” reform af transportområdet giver et tiltrængt skub til den grønne omstilling. Min umiddelbare reaktion var da også begejstring. Men ved nærmere eftersyn er der flere huller i planen.

Blog: Regeringen vil presse familierne ud af erhvervslivet

Det kan vække undren, at regeringen tredobler generationsskifteskatten, når vores naboer i Norge og Sverige med stor succes har afskaffet den, og derved understøtter mange af de virksomheder, der er livsblodet for et bredt og mangfoldigt erhvervsliv.

Blog: Nej, staten skal ikke spionere mod vores holdninger på Facebook

Endnu engang lægger regeringen op til at tage basale rettigheder fra borgere i Danmark. Endnu engang går det ud over lovlydige religiøse mennesker, hvis menneskerettigheder regeringen er villige til at ofre i kampen mod islam. Vi vinder ikke kampen mod radikaliseret islam ved at indføre samme frygt, som de bruger.

Blog: Vi bliver nødt til at kunne se både det store billede og det enkelte menneske

Helt almindelige danskere, som begrænses af coronaregler, som ikke giver mening og som ikke udviser forståelse for deres behov. Én af de helt almindelige danskere er Julie, som er studerende og mor. Hun har givet mig lov til at dele hendes historie med jer.

Blog: Lovbrud bliver ikke lovligt, af at kalde det en “fejl” og så bare fortsætte derudaf

Regeringen sætter alle minkavlere i den svære situation, at de enten kan følge loven eller statsministeren. Det er simpelt hen ikke være sådan, at statsministeren og loven er på hvert sit hold.

Blog: Vi står i en kamp mellem frihed og ondskab - ikke mellem muslimer og kristne

I et frit land dømmes man for det man GØR. Ikke den man ER. Det er netop den frihed, vi kæmper for. Terroristerne dømmer mennesker for deres tro, nationalitet eller etnicitet. Man er truet, fordi man er kristen, fransk eller hvid. Den retorik må vi ikke tage til os. Så har ondskaben vundet.

Blog: I debatten om sexisme bliver vi nødt til at tale om alkohol

Det er skræmmende, at vores alkoholkultur er så rodfestet og urørlig, at vi tilsyneladende ikke engang nu tør tale højt om, at vi bogstaveligt talt drikker fornuften ud.

Blog: Der er ikke institutionspligt i Danmark, men i København forsøger venstrefløjen at indføre det af bagveje

Jeg må sige, at jeg synes, det er grotesk. Kan vi lige blive enige om, at børn først og fremmest tilhører forældrene? At det er forældrenes ansvar at sikre børns trivsel. At det er forældrenes kærlighed, som er afgørende i deres opvækst. Og at vi IKKE har institutionspligt i Danmark.

Blog: LA kommer med i kampen for børnene - men ikke for alle børn

Når LA fremlægger et forslag om fradrag for at passe egne børn bevæger de sig i en verden, hvor alle forældre arbejder, tjener godt og ikke bliver syge. Sådan er virkeligheden ikke. Hvis man FAKTISK til give familier frihed til at passe egne børn, så må og skal det gælde alle familier.

Blog: Vi kommer ikke uden om kernekraft, hvis vi tager klimakrisen alvorligt

Alle taler om klimakrisens alvor. Alligevel kan jeg godt være nervøs for, om vi virkelig har forstået alvoren og den meget korte deadline, vi har for at løse problemerne. Beslutninger skal træffes baseret på viden og ikke følelser. Når det kommer til kernekraft, ved vi alt, alt for lidt.

Blog: Hvis kloden var en virksomhed, var der gæld for resten af året

I dag er det earth overshoot day. Det er den dag på året, hvor vi har brugt den del af jordens ressourcer, som kan skabes på et år. Det betyder helt konkret, at resten af årets 131 dage er gæld.

Blog: Affaldssortering kan være både decentralt og effektivt

Affaldssortering er vigtigt. Vores ressourcer er dyrebare og vi bliver nødt til at forstå, at affald ikke bare er affald. Affald er ressourcer og materialer, som vi skal bruge for at skabe nye produkter. Derfor har vi også alle et ansvar for at sikre, at materialerne kan bruges igen, så vidt overhovedet muligt.

Blog: Til kamp for familiens suverænitet - også når barnet starter i skole

I denne uge starter mange børn i skole. Mange glæder sig og er helt utroligt klar. Blyanterne er spidset og madpakken fyldt med nærende mad og kærlighed hjemmefra. Der er bare også børn, som starter i skoler med ondt i maven - fordi de ikke er klar. Det burde aldrig være sådan.

Blog: Nej, Messerschmidt, kristne værdier handler ikke om diskrimination af alle andre troende

Morten Messerschmidt er i dag ude med udtalelser om, at han og DF skal gå til kamp for kristne værdier. Desværre har han fuldstændig misforstået, hvad kristne værdier er. Det er farligt!

Blog: De borgerlige partier får ikke magten igen uden en grøn vision

Del 3 af mine sommerrefleksioner kommer her. Det handler som så meget andet i denne tid om: klima. Selv om coronakrisen fylder de fleste overskrifter for tiden, så er klimakrisen vor tids største udfordring. Min forudsigelse lyder derfor helt simpelt: Hvis ikke de borgerlige partier kan enes om grønne visioner, så er der lange udsigter til regeringsmagten.

Blog: Borgerlige partier har glemt den borgerlige grundsten: borgerens magt!

Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil.

Blog: Ja, vi mangler faktisk en borgerlig vision

I et års tid nu har vi alle ventet på, hvad de borgerlige partier mon stiller op med sig selv. Vi har brug for en fælles borgerlig vision. Ikke som krisehåndtering eller valgflæsk, men som en reel vision for, hvor Danmark skal bevæge sig hen om ikke bare fire år, men 40 år.

Blog: Vi har religionsfrihed - ikke religionslighed. Derfor må kirker kime, moskeer må ikke (redigeret)

Som menneske har man frihed til at tro, hvad man vil. Individer må klæde sig frit og samles i det offentlige. Det sætter alle mennesker frie og ligeværdige, uanset hvad man tror på. Men som kulturelt symbol og statsreligion er der ikke lighed. Kristendommen har forrang, når der skal vælges soundtrack til vores byrum og landsbyer.
Mere
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.21, 17:00
Til gengæld siger Joe Biden intet om at øge sikkerheden ved grænsen til Mexico. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.01.21, 10:00
Arla & Co. trænger til et frikvarter fra tidsånden. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.01.21, 12:39
Når Trump ikke længere er præsident i USA står de samme mennesker klar til at bane vejen for en ny af Trumps kaliber. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere