Harun Demirtas

Blog: Det er ikke alle mennesker, der kan eller bør være sygeplejerske eller SOSU-assistent

Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv.

Blog: Det er ikke dig, vi taler om. Du er en af de gode, vi har

Du er en af de gode. Det er den bedste og højeste titel, du kan opnå som muslim i Danmark, uanset hvor meget du elsker og bidrager til Danmark.

Blog: Religionsfrihed bliver til religionsbegrænsning

Hold op med true med forbud om alt, der har med muslimer at gøre. Lav en moskeskat og en dansk imamuddannelse, så vi får dansk demokrati ind ad den vej.

Blog: Helt ærligt, mens hele verden kæmper en kamp mod racisme i USA, godkender mit land Danmark Rasmus Paludans nye parti

Fysisk vold, der kommer af et sekunds racistisk vanvid, kan vi godt bekæmpe demokratisk. Men hvad gør man i de stærke demokratier, når demokratiet bliver bøjet og i min optik misbrugt til at udøve magt med samme formål, men bare med psykisk vold?

Blog: De Konservative fortæller ikke sandheden om dansk statsborgerskab

Mens borgerlige partier som De Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti kaster sig over og opdigter historier om statsborgerskab for at score billige point, er vi almindelige borgere, der gennemgår det tåbelige og uoverskuelige system, nødt til at gå til tasterne for at nuancere debatten, hver gang de åbner munden og udtaler sig om emnet.

Blog: Giv en kæmpebøde til de mange muslimer, der var samlet til bøn

Selv om Søren Brostrøms nye vejledninger (desværre) ikke når indvandrere i tide, vil rygterne om bøder og straf virke hurtigere hos dem, end man kan forestille sig. At forsamles nu er en kæmpehån mod andre mennesker.

Blog: Hvis sygeplejersker skal behandle Danmark godt nok, må vi også behandle dem ordentligt

Mens den danske befolkning stod ved vinduerne og på altanerne og klappede og hyldede dem og viste ydmyghed over for deres store indsats, har der langsomt tegnet sig et andet billede hos arbejdsgiverne. Deres fleksibilitet blev udnyttet!

Blog: Danmark kommer ud af krisen på de kvindedominerede fags og kortuddannedes skuldre

Det bliver ikke powerpointpræsentationer eller analyser, der får Danmark gennem krisen. Det gør derimod de kvindedominerede fag som Bl.a. sygeplejersker og SOSU’er - og kassemedarbejderne, som alle talte ned for bare få måneder siden.

Blog: Pas på dem, der passer på dig

Presset på det danske sundhedspersonale er i forvejen stort, og det er ikke kun dem på hospitalerne. Også ude i kommunerne er der pres på dem, der passer på os. Vi skal for alt i verden undgå det kaos, vi bla. har set i Italien.

Blog: Ved at desinficere hele jorden kan vi måske udrydde corona. Men intet kan rense os for den umenneskelighed, der har ramt den græske kyst

Det er ikke corona men vores manglende samvittighed og empati for de svageste, der ender med at udrydde os fra jordkloden.

Blog: Selvfølgelig kan en soldat bære tørklæde!

I dagens Danmark vil man have, at man tænker sig om, inden man omtaler en mand for “han” fordi vi gerne vil være førende, når det handler om frisind, men når det kommer til tørklædet, vil vi være gammeldags.

Blog: Kære Pia Kjærsgaard, du kan starte med at lære dine børnebørn at opfatte sig selv ligeværdige med alle børn i Danmark

Tænk, at mens en rektor råber om hjælp for at gøre op med den diskrimination og splittelse af børn, hans skole er ramt af, råber Pia Kjærsgaard for det modsatte og skaber endnu mere frygt og splittelse. Hun bør skamme sig!

Blog: Tag magten over mørkemandsmoskeer - det er vejen til at få bugt med social kontrol

En ny rystende rapport viser, at muslimske kvinder fortsat er udsat for social kontrol i forhold til deres ægteskab. Det skal der laves om på. Vejen går gennem moskeerne, hvor der skal gøres op med kvindeundertrykkende holdninger.

Blog: Hop af cyklen, hvis ikke du kan overholde reglerne!

Godt nok skal man ikke have et kørekort for at være cyklist. Men måske er vi nødt til at slå fast, at ikke alle kan være cyklister!

Blog: Jeg elsker at være sygeplejerske - og du kan stadig stole på os

Selvfølgelig findes der gode historier. Dem skal vi takke for. Jeg håber derfor inderligt også, at vores statsminister nævner os i sin tale i morgen aften og minder os om, at selvfølgelig kan vi stadig stole på og takke Danmarks sygeplejersker og andre sundhedspersonale.

Blog: Det er ikke haram at danse

Man er ikke ”den perfekte muslim”, hvis man fravælger en fest. I stedet sætter man sig bare uden for fællesskabet og udøver selv en farlig sindelagskontrol

Blog: Ti minutters hjælp og en Panodil får ikke flygtninge til at blive i Danmark

Jeg væmmes over de politikere, der sætter sig imod, at vi hjælper afviste udlændinge - bare fordi de er dem, de er. Og selv om mange frivillige er villige til at hjælpe.
Mere

Debat: Sådan kan Trump skyde sig i foden i Europa

Michael Kuttner
Den amerikanske præsident har fundet opskriften på at skade USA's interesser i Tyskland og andetsteds.