Familiens fynske paradis

En allé af gamle træer, en velholdt og charmerende villa, græssende heste i baghaven, egen pool – og så et godt socialt netværk. I den idylliske landsby Freltofte midt på Fyn har familien Bendt skabt et smukt og moderne hjem med en let og afslappet stemning.

Artiklens øverste billede
Den sorte gitterlåge og indkørslen med en allé af gamle træer giver villaen fra 1935 et herskabeligt præg. Men det er først og fremmest et hus, der skal bruges. Foto: Morten Soby

Det virker lidt fornemt og herskabeligt, når man, med udsigt til heste og en stor have, bliver lukket ind ad gitterporten og kører op ad alléen til den store velholdte villa. Men så snart man bliver budt indenfor, mærker man den imødekommenhed og afslappethed, som præger både familien og indretningen i den charmerende villa.

Charlotte Bendt med de to børn og hunden Woody. Jens Bendt var ude at rejse, da vi var på besøg.

Moderne nomader

Charlotte og Jens Bendt er flyttet adskillige gange, som regel pga. et job, og både før og efter, de fik børn. Og de kan da også godt finde på at flytte igen bare for at prøve noget nyt og andet.

»Man kan vist godt kalde os en moderne nomadefamilie,« siger Charlotte Bendt smilende.

Hun og hendes mand har boet både i Jylland og på Sjælland, og i 2008 flyttede de og børnene til villaen i den fynske landsby Freltofte. Charlotte Bendt havde et ønske om at tage en ny uddannelse, og da Jens Bendt er medejer af børnetøjsmærkerne Hound og Koin, som holder til i Odense, var det oplagt at finde en bolig i det midtfynske. Parret kiggede derfor på flere boliger i Odense, blandt andet i de populære kvarterer omkring Odense Å.

»Vi syntes bare, at vi fik for lidt for pengene derinde, og vi havde egentlig også lyst til at prøve at bo på en lidt anden måde, da vi kom fra et rækkehus i Nordsjælland. Herude, bare 10 minutters kørsel fra Odense, kunne vi få et dejligt stort hus med god plads til os alle, både inde og ude, og tilmed en smuk beliggenhed,« fortæller Charlotte Bendt.

Nye rammer

Den hvidmalede villa med kampestenssokkel og rødt tegltag er bygget som aftægtsbolig til en af de større fynske gårde. Boligen er på 189 kvm, og der er desuden fuld kælder under huset, så der er kvadratmeter nok til både familien

på fire og hunden, Woody. Men der var også meget at gå i gang med, da Charlotte og Jens Bendt overtog huset.

Billedet med sølvramme er valgt pga. det stemningsfulde motiv. »Jeg bliver glad, når jeg ser på det, og derfor måtte jeg havde det med hjem,« fortæller Charlotte Bendt. Dråben er et tryk af Lise Søgaard, fundet hos Lyrum Rammer i Aarhus, træskrinet er et antikfund.

»Vi har primært behov for god plads til hygge og familieliv, hvorimod de tidligere ejere arbejdede hjemme og f.eks. havde et dejligt stort kontor, hvor vi nu har stue. Vi har derfor lavet lidt om på rumfordelingen og også renoveret alle rum, så de er blevet, som vi ønskede,« fortæller Charlotte Bendt.

Familien lever det meste af deres fælles liv i stueetagen, hvor der nu er køkken, spisestue med adgang til havestue, hyggestue samt et badeværelse. Begge husets badeværelser er helt nye, men ellers er der ikke bygget meget om i stueetagen. Dog blev de smukke egeparketgulve i stuerne slebet og behandlet, så de blev lysere, og parret fik en snedker til at lave radiatorskjulere, hvilket har givet indretningen et mere herskabeligt præg.

I havestuen er der et fantastisk lys. Om vinteren varmes rummet op af brændeovnen, og indretningen i rummet indbyder til, at man skal sidde her længe med en god bog og en kande te. De bløde møbler og det smukke tæppe er fra Ikea, puderne er fra Day Home.

Førstesalen er til gengæld bygget helt om, efter at parret indså, at de lavloftede rum og rumfordelingen ikke fungerede for familien. Listelofterne blev revet ned, så der nu er åbent til kip, De fritlagte bjælker skaber hygge og atmosfære i de lyse rum, og huset fik et lækkert nyt og funktionelt badeværelse ekstra.

»Det er dejligt at have, når der, ud over to voksne, også bor to teenagere i huset,« siger Charlotte med et smil.

Indretningen i spisestuen er en personlig blanding af varmt og koldt, blødt og hårdt, rundt og kantet. Kontrasterne giver indretningen liv og skaber en uhøjtidelig stemning.

Nordisk boheme

Interiøret er en god kontrastfyldt blanding af Nordens stramme linjer og noget mere eksotisk, blødt og bohemet. Indretningen er holdt i få farver og med mørkt træ og sort som kontrast til den hvide grundfarve. Møbleringen er enkel, og det giver øjet ro til at nyde de smukke detaljer og små stilleben rundt i hjemmet, som oser af hygge.

»Vi har selvfølgelig alle fire ideer og indflydelse, men det er nok primært mig, der står for indretningen indendørs, mens det er Jens, der står for haven. Jeg har tidligere, ligesom min mand, været i tekstilbranchen i mange år og er vant til at kigge i blade og følge med i tidens trend. Jeg bliver også inspireret af andres hjem og de smukke omgivelser, vi bor i, men når jeg vælger ting til hjemmet, er det primært med det for øje, at hjemmet skal kunne tåle at blive brugt, og her skal være hyggeligt at være,« siger Charlotte Bendt.

Landsbyliv

Det betyder meget for familielivet, at børnene selv kan cykle til skole og gymnasium, og ligeledes at Charlotte og Jens Bendt begge har korte køreture til deres jobs, fordi hjemmet ligger så tæt på Odense og den fynske motorvej. Den gode beliggenhed og den fynske idyl har også tiltrukket andre tilflyttere, og indbyggerne i Freltofte er derfor en god blanding af fynboere, jyder og sjællændere, yngre og ældre, som har et godt sammenhold. Foreningen Fælleden er f.eks. et af de mange gode lokale initiativer.

»Fælleden udgiver et medlemsblad fire gange årligt og arrangerer aktiviteter, som naturvandringer, fællesspisning og loppemarked, som man kan deltage i efter tid og lyst. Arrangementerne annonceres på opslag i byen. Det er rigtig hyggeligt og noget af det, vi også nyder ved at bo lidt ude på landet,« fortæller Charlotte Bendt, mens børnene nikker bekræftende.

Alle i familien holder af det fynske paradis.

Den turkisblå pool og stensætningen omkring terrassen bringer lidt sydlandsk stemning ind i haven. Poolen kan varmes op, og familien bruger den flittigt hele sommeren.
»Køkkenet var funktionelt og af nyere dato, da vi overtog huset, men vi valgte at friske det op med den blå mosaikvæg og et nyt gulv,« fortæller Charlotte Bendt. Familiens hund, Woody, ligger her på det nye, men klassiske, ternede gulv.
Badeværelset på førstesalen er lyst og har nogle spændende vinkler. En mørk bordplade og mørke fletkurve til håndklæder, vasketøj m.v. giver en god kontrast til de lyse flader.
Nicolines værelse er stort og lyst. Det er et rigtig pigeværelse, indrettet med bløde møbler, masser af puder og en fin samling af personlige pynteting.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.