Citroën kickstarter priskrig

Dansk importør snigløber Peugeot og Toyota med skarp pris på ny C1.

Artiklens øverste billede
Den nye Citroën C1 er prissat til 79.900 kr. for basisudgaven uden ret meget udstyr, mens en veludstyret femdørs version koster 99.900 kr.

Citroën bryder nu tavsheden og offentliggør priser på den nye mikrobil, C1. De starter ved 79.900 kr. plus leveringsomkostninger for en tredørs basisudgave uden hverken radio eller elruder, mens en pænt udstyret femdørs udgave med bl.a. aircondition står til 99.900 kr.

Dermed er franskmændene først til at melde priser ud, mens Peugeot 108 og Toyota Aygo, der er teknisk næsten identiske, endnu ikke er prissat.

Alle tre biler er i Danmark til juni. Under alle omstændigheder er C1 cirka 10.000 kr. billigere end Danmarks mest solgte bil, VW Up, der befinder sig i samme segment.

Aircondition koster ekstra

Grundversionen af C1 kaldes Live 1,0 VTi og har en motor med 68 hk, højdejustering af rat, nedfældeligt bagsæderyglæn, LED-kørelys, kørecomputer, seks airbags og dæktrykmåler.

Så er det til gengæld også slut, for aircondition koster 5.000 kr. ekstra, mens fjernbetjent centrallås står til 3.000 kr. og en radio mellem 3-5.000 kr, alt efter radiomodel.

For mange kunder vil den femdørs såkaldte Feel-version være mere interessant. Den har det nævnte udstyr, foruden splitbagsæde, fem døre og ikke mindst stop/start af motoren, så en C1 kan køre op til 26,3 km/l.

Overraskelse hos Toyota

Hos den danske Toyota-importør er det en tydeligt overrasket pressechef, Anders Tystrup, da vi fanger ham over mobiltelefonen. Han er ikke bekendt med konkurrentens udmelding, men siger, at man ikke umiddelbart er klar til at melde priser ud, da prisforhandlingerne med fabrikken ikke er afsluttede.

”Vi planlægger først at offentliggøre priser lige før introduktionen,” siger han til Jyllands-Posten, mens det ikke i første omgang er lykkedes at få en kommentar fra Peugeot Danmark.

Den nye Citroën C1 er efterfølgeren til den model, der blev lanceret i 2005, og som i dag er solgt i over 770.000 eksemplarer, heraf godt 28.400 i Danmark.

C1 vil også kunne leveres med elektrisk foldetag under navnet Airscape, mens en større 1,2 benzinmotor med 82 hk også er en mulighed. Priserne på disse tilvalg bliver beskedne, ifølge avisens ubekræftede oplysninger, måske helt ned til 10.000 kr. for foldetaget og ditto for ekstra motorkraft.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen