Ædelt facelift til Ghost

Ny sofarække, gps-styret gearkasse og nye LED-lygter er diskrete kendetegn på Rolls-Royce Ghost Series II.

Artiklens øverste billede
Nye LED-forlygter, der følger vejen, er en af ganske få synlige ændringer i Rolls-Royce Ghost Series II.

Diskretion er en æressag. Især for et af verdens mest prestigefyldte bilmærker.

Derfor er det også kun ganske små detaljer, som ændres på Rolls-Royce Ghost, der efter syv år på banen får et diskret facelift og nu hedder Series II.

Modellen, der er mere køreglad end den bankbokslignende og monumentale Phantom får et par småjusteringer, så de, der lige har brugt et beløb, som på danske plader vil være mindst syv mio. kr., ikke skuffes.

De fleste Rolls bliver dog solgt i lande med langt lavere afgifter end Danmark. Schweiz er et af kernemarkederne, og derfor er det da også naturligt at vise bilen på det prestigefyldte Geneve Motorshow.

LED-lys

Foran hjælper elektrisk lårstøtte på komforten til chaufføren, eller ejeren. Mange Ghost-ejere kører nemlig bilen selv, modsat Phantom-besiddere.

På bagsæderne kan de ombordværende til gengæld styre en skærm behageligt med en touchpad, en såkaldt Spirit of Ecstasy Rotary Controller.

Ghost får også en gps-styret ottetrins ZF automatgearkasse, der indretter gearkassens skiftemønster efter vejen forude, for eksempel, hvis der kommer et sving.

Motoriseringen på den 5,57 meter og 2.450 kg tunge bil er den 6,6 liters V12’er på 570 hk hentet fra BMW’s hylder. Den flytter bilen fra 0-100 km/t på 5,0 sekunder.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen