Vild tyr slippes løs

Den nye Lamborghini Huracán, som byder på en V10’er med 610 hk, er et imponerende syn.

Artiklens øverste billede
Med V10 motor og 610 hk har den nye Lamborghini Huracán kræfter nok at øse af.

Galskaben nærmest lyser ud af den kantede Lamborghini Huracán, der soler sig i spotlyset i Geneve. Den kantede afløser for Gallardo er selvfølgelig bestykket med en 5,2 liters V10 motor, placeret midtskibs, som her skyder 610 hk fra sig.

Det sker bag et karrosseri, hvor de bedste folk har samlet moderselskabet Audis ekspertise inden for aluminium og Lamborghinis inden for kulfibermaterialer. Det hele er mange steder samlet med superlim.

Vilddyret under karossen byder på de mange heste ved hysteriske ved 8.250 omdrejninger, mens momentet på 560 Nm topper ved 6.500 af slagsen.

Det betyder, at Huracán klarer 0-100 km/t på 3,2 sekunder, 0-200 km/t på 9,9 sekunder og har en topfart på 325 km/t. Så den er en tand hurtigere end forgængeren med kun 570 hk.

Firehjulstræk

Hvor hurtigt, de kommer ud af stalden afhænger af, om superbilen er sat op til Strada, Sport eller Corsa. Men regn med at blive trykket tilbage i sædet alle gange.

Det halvmytologiske navn, Huracán, er ikke alene navnet på en Maya-gud, som herskede over vinden, stormen og ilden, men også den frygtløse og aggressive tyr af racen Conte de la Patilla, som kæmpede i Alicante i 1879.

Lamborghini lover racer-egenskaber i bilen, som er udstyret med keramiske bremser som standard.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen