Udenlandske investorer er vilde med danske ejendomme

Udenlandske investorer er interesserede i danske investerings- og erhvervsejendomme. Det mærkes både hos erhvervsmæglerfirmaet Colliers og hos ejendomsinvesteringsselskabet Koncenton, der tidligere på året modtog et milliardtilbud fra udlandet. Også for danske investorer er ejendomsmarkedet interessant.

Artiklens øverste billede
Økonomisk stabilitet og solide vækstudsigter i Danmark er med til at gøre det danske ejendomsmarked attraktivt for investorer.
Denne artikel er sponsoreret af

Når en tysk pensionskasse skal investere Herr Müllers opsparing, vender investorerne ofte blikket mod det danske ejendomsmarked, for danske investerings- og erhvervsejendomme er i høj kurs hos udenlandske investorer.

Det danske ejendomsmarked er meget interessant for internationale investorer. I år vil formentlig 60-65 procent af alle transaktioner hos os blive foretaget af udenlandske investorer,”

siger Peter Winther, der er CEO og partner hos Colliers

Colliers beskæftiger sig med rådgivning og salg af investerings- og erhvervsejendomme i 65 lande, og oftest tikker der bud ind fra udlandet, når firmaet sætter ejendomsporteføljer i udbud.

”Vi mærker i stigende grad, at det er udenlandske investorer, der oftest byder. Når der er én dansk køber, er der fem udenlandske,” siger han.

Også hos den danske udbyder af ejendomsinvesteringer, Koncenton, mærker man, at udenlandske investorer er interesserede i at sætte penge i danske ejendomme.

”Vi mærker en markant interesse fra store udenlandske investeringsselskaber, der ser et stort potentiale i det danske ejendomsmarked. Som en af landets største ejendomsinvestorer modtager vi løbende købstilbud på større eller mindre dele af vores portefølje,” siger John Sloth, der er partner og investeringsdirektør i Koncenton.

Milliard-bud fra udlandet

Tidligere på året modtog Koncenton et udenlandsk bud på 12,2 mia. kr. for størstedelen af porteføljen bestående af mere end 75 store udlejningsejendomme. Selv om der var tale om en samlet værdistigning på hele 2,3 mia. kr., hvilket svarer til en gennemsnitlig avance på den investerede kapital på 44,6 procent efter skat, sagde de danske investorer nej til salget.

”Det er op til investorerne, om de vil sælge. Der kan være mange forklaringer på, at de sagde nej, trods den høje pris. Men en af dem er formentlig, at de har vurderet, at afkastudsigterne ved selv at beholde ejendommen var bedre. Det tager vi som et skulderklap,” siger John Sloth.

Koncenton blev tidligere på året budt på 12,2 mia. kr. for størstedelen af porteføljen bestående af mere end 75 ejendomme. ”Investorerne sagde nej, og en del af forklaringen er formentlig, at de har vurderet, at afkastudsigterne ved selv at beholde ejendommen var bedre,” siger John Sloth.

Koncenton modtager løbende tilbud på dele af ejendomsporteføljen fra internationale investorer.

Vi har et ekstremt lavt renteniveau og en billig finansiering. Det danske realkreditsystem er det bedste i verden, hvilket gør os attraktive, da de udenlandske købere lånefinansierer lokalt,”

siger Peter Winther

Det er netop, hvad en gruppe investorer i Koncenton har gjort. De har i løbet af de seneste fem år sagt ja til at sælge to forskellige ejendomme i Københavnsområdet med en samlet gevinst på hele 187 procent til følge. Gevinsten svarer til, at 1 mio. kr. i den oprindelige investering efter salg af begge ejendomme voksede til hele 2,87 mio. kr.

Attraktivt land at investere i

Ifølge Peter Winther fra Colliers stammer de udenlandske investeringer ofte fra pensionskasser, og tit er de tyske, men også penge fra lande som USA, Frankrig, Korea og Londons finanscentrum ender i danske ejendomme.

”Langt de fleste investorer er ikke spekulanter, men investorer, der søger trygge og langsigtede investeringer, ganske som de danske,” siger han.

At udenlandske investorer er parate til at smide så mange penge efter danske ejendomme, skyldes en lang række faktorer som beskæftigelse, økonomisk stabilitet og vækst.

Vores investeringer er sammensat sådan, at de genererer et driftsoverskud, som alene sikrer investorerne et solidt afkast. Kommer der et godt købstilbud, så kan de vælge at sælge og indkassere en gevinst,”

siger John Sloth

Danmark har af internationale ratingbureauer fået en triple A-rating på økonomien og offentlige gæld, og denne blåstempling gør os attraktive i udlandet.

”Det er den bedste vurdering, man kan få, for vi er begunstiget af, at vi har en lav offentlig gæld, og det gør os til et sikkert land at investere i. I andre europæiske lande og USA har de en meget større statsgæld,” forklarer han.

Ejendomspriser afhænger af demografien

Under Corona-pandemien faldt det danske BNP kun to procent, mens det andre steder i Europa faldt med fem-seks procent og i Sydeuropa hele 12 procent.

”Vi kom nådigt gennem krisen, og det er også med til, at investorerne vurderer, at Danmark har en stabil og moden økonomi. Vi har den perfekte kombination af høj beskæftigelse, stabil økonomi, og den økonomiske vækst er fornuftig, så alle rammebetingelser er til stede,” siger Peter Winther.

Endelig har Danmark en stabil befolkningsudvikling.

”På langt sigt afhænger ejendomspriserne af befolkningstilvæksten, for der skal være mennesker til at leje ejendommene. I Italien har man en forventning om, at befolkningen falder fra 58 millioner til 29 millioner i 2100, og det er på sigt ikke godt for ejendomsmarkedet,” forklarer han.

Som dansk investor skal man ikke lade sig afskrække af de mange udenlandske købere.

”Det er sundt for alle, at der er et sundt og fornuftigt likvidt marked med mange købere og sælgere. Jo billigere, man vil finansiere i Danmark, og jo lavere afkast, man vil acceptere, desto mere styrker vi vores egen økonomi. Derfor er det grundlæggende en fordel for dansk økonomi, at udenlandske investorer vil investere herhjemme,” fastslår Peter Winther.

John Sloth fra Koncenton anbefaler også danske investorer at investere i danske ejendomme.

”Ejendomme giver et solidt afkast til en relativt lav risiko, og som investor opnår man samtidig noget risikospredning i forhold til at have formuen placeret i aktier. Over tid har ejendomme vist sig at være en rigtig stærk investering,” siger han.

Denne artikel er sponsoreret af Koncenton

Koncenton skaber værdi for investorer gennem formidling, forvaltning og udvikling af boligejendomme i Danmarks største vækstbyer. På den måde giver selskabet investorer nem adgang til ejendomsinvesteringer med løbende udbytter, robuste opsparinger og god sikkerhed.

Læs mere om Koncentons aktuelle ejendomsprojekt her

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.