*

Kommunalvalg
Indland

»Latterlig, racistisk, forræderisk og nederen« - DF-anmelder ytrede sig selv hadefuldt

Mille Stockner, som anmeldte DF'eren Cheanne Nielsen for racisme, kan ikke selv sige sig fri for at bidrage til en hård debattone.

Cheanne Nielsen ytrede sig i meget markante vendinger om indvandrere i Danmark ved weekendens årsmøde i Dansk Folkeparti. Hun er nu anmeldt til politiet for racisme. Anmelderen, Mille Stockner, kan dog ikke selv sige sig fri for at gøre brug af meget hård retorik. Billede: DR TV

DF-medlemmet Cheanne Nielsen er anmeldt til politiet for racisme, fordi hun sagde, at indvandrere i Danmark sviner, svindler, stjæler, voldtager og dræber. Men anmelderen, Mille Stockner, der i går udtalte til Jyllands-Posten, at »nu må den hadefulde tale stoppe«, indrømmer nu, at hun ikke altid selv husker den gode tone.

I juni måned skrev hun således på folketingsmedlemmet Naser Khaders (K) facebook-side i en debat om barnebrude:

»Er der nogensinde nogen, der har fortalt dig, hvor pinlig, latterlig, racistisk og islamofobisk, du er, Naser Khader? (...) Yuck, hvor er du nederen! (...) Lige meget hvor forræderisk og racistisk, du ter dig, bliver du aldrig en del af den 'hvide klub'. De vil altid håne dig bag din ryg. Ligegyldigt hvor meget rumpe, du slikker.«

Kvinden bag politianmeldelse af DF'er: »Nu må den hadefulde tale stoppe«

Mille Stockners kommentar på Facebook til Naser Khader. Kommentaren blev skrevet i forbindelse med en debat om barnebrude. Foto: Skærmbillede fra Facebook.

Da Jyllands-Posten i dag spørger Mille Stockner ind til hendes kommentarer til Naser Khader, er hun ikke stolt.

Hun er syg i dag og kan derfor ikke tale med Jyllands-Posten, men hun skriver i en samtale på Facebook:

»Ja, jeg har faktisk skrevet nogle virkelig dumme kommentarer til Naser Khader. Indrømmet. Det skete i arrigskab, fordi han kaldte mig og mange andre for pædofili-tilhængere. Det glemmer Naser Khader altid at tage med i konteksten. Pudsigt nok. Jeg bliver faktisk stadig vred ved tanken om, at et medlem af Folketinget kan finde på at sige det om flere tusinder af menige borgere. Men det undskylder selvfølgelig ikke de uovervejede kommentarer, jeg skrev.«

Det er denne kommentar fra Naser Khader, Mille Stockner refererer til. Naser Khader skrev den i forbindelse med en debat på Facebook om barnebrude. Anne Lise Marstrand-Jørgensen er forfatter og var modpart til Naser Khader i debatten. Foto: Skærmbillede fra Facebook.

Kan du forstå, hvis nogle synes, det er dobbeltmoralsk, at du siger, vi skal stoppe hadefuld tale, og selv skriver til Naser Khader, at han er pinlig, latterlig, racistisk, og at han slikker 'rumpe'?

»Ja sagtens. Men som sagt kom det ikke ud af den blå luft. Men fordi han tillod sig at kalde folk for pædofili-tilhængere. Det var simpelthen så meget over grænsen, så jeg blev meget vred og skrev nogle grimme ting.«

Naser Khader mener, at din kommentar til ham er et eksempel på, at tolerancen hos nogle er mindre, når udtalelserne kommer fra folk, man ikke er enige med. Kan du genkende det?

»Det ved jeg ikke. Jeg siger igen og igen, at jeg blev vred over at blive beskyldt for at være pædofil. Og det er vigtigt at få med. For den kontekst 'glemmer' Naser Khader ret konsekvent.«

Åbenmundet DF'er: »Udlændinge er slet ikke mit primære fokus«

Mille Stockner har valgt at slette sin kommentar til Naser Khader. Og Naser Khader har slettet det opslag, hvor debatten kørte.

»Jeg er ikke selv nogen engel i den offentlige debat eller på Facebook,« siger Naser Khader til Jyllands-Posten.

»Men jeg synes, Mille Stockners kommentarer til mig viser et hykleri. Når det kommer til stykket er nogle af dem, der kalder sig mest tolerante, i virkeligheden blandt de mest intolerante,« siger han.

Mille Stockner mener ikke, at man kan sammenligne hendes kommentarer til Naser Khader med Cheanne Nielsens udtalelser.

»Man kan ikke sammenligne det med generaliserende, dæmoniserende og stigmatiserende vendinger fra en talerstol, som dem Cheanne Nielsen kom med,« siger hun.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Voxpop: Hvem stemmer du på?

Jyllands-Posten har været på gaden rundt om i landet for at få vælgerne til at give et bud på, hvad de lægger vægt på, når de skal sætte deres kryds.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her