Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Robinsonaffæren afslører politisk korrekt hykleri

Processen mod Tommy Robinson var vitterlig den uretfærdige og politisk motiverede krænkelse af hans ytringsfrihed.

Arkivillustration: Martin Frøsig

Tommy Robinson er fri. Efter mere end to og en halv måneds uretmæssig fængsling – ovenikøbet i isolation – må han igen se sin familie og sine børn. Den engelske ytringsfrihedsaktivist blev frikendt ved en appelret i London 1/8.

Ganske vist beskytter retssystemet delvist sig selv ved i første omgang kun at indrømme en række procedurefejl i sagen, men det fremgår, at Tommy Robinson 25/5 af en dommer i Leeds blev udsat for en uretfærdig lynretsproces, hvor han bl.a. ikke fik rimelig mulighed for at forsvare sig, og hvor dommeren end ikke havde set det videomateriale, han dømte Tommy Robinson 13 måneders fængsel på grundlag af.

Kronik: Fængslingen af Robinson er et voldsomt anslag mod ytringsfriheden

Det står nu klart, at processen mod Tommy Robinson vitterlig var den uretfærdige og politisk motiverede krænkelse af hans ytringsfrihed, som Trykkefrihedsselskabet hele tiden har hævdet. Hvorfor skulle han straffes for at stille tiltalte muslimske voldtægtsforbrydere helt åbne spørgsmål og for at viderebringe oplysninger, der allerede var offentliggjort bl.a. af BBC?

Hvorfor skulle han overføres fra et fængsel med 7 pct. til et fængsel domineret af muslimske bander, der ville myrde ham og dermed tvinges til at tilbringe over to og en halv måned i isolation?

Robinsonaffæren vidner om politisk magtmisbrug i det engelske retssystem. Det standpunkt har vi desværre stået temmelig alene med. Ud over Trykkefrihedsselskabet har kun folketingsmedlem Claus Kvist Hansen (DF) forsvaret Tommy Robinsons ytringsfrihed.

Ingen journalister, ingen mainstreammedier, ingen jurister har talt hans sag. JP skrev på lederplads 17/6 om sagen mod Tommy Robinson: »Der er altså ikke tale om en tilfældig eller umotiveret anholdelse« (…) »og det er heller ikke et angreb på ytringsfriheden…« Det var forkert.

Udenrigsminister Anders Samuelsen skrev 6/6 i et svar på et paragraf 20-spørgsmål fra Claus Kvist Hansen: »Lennon (TR) erklærede sig skyldig i anklagen om at have udvist foragt for retten.«

Det var også forkert. Robinson erklærede sig ikke skyldig i sagen. Det fremgår nu, at Tommy Robinson i den skandaløse lynproces 25/5 ikke fik mulighed for hverken at erklære sig skyldig eller ikke skyldig.

Debat: Trykkefrihedsselskabet hvidvasker islamkritiker

Også underviser ved det juridiske fakultet i Aarhus Jon Rostgaard Boiesen hævdede, at sagen mod Tommy Robinson var kørt helt efter bogen, og at der »var tale om en tilståelsessag« (JP 16/6). Når han ikke underviser jurastuderende i retfærdighed, er Rostgaard Boiesen aktivt medlem af Enhedslisten, hvilket forklarer hans subjektive modvilje mod Tommy Robinson.

Forsvaret for det frie ord og den frie debat klinger hult, når det i praksis kun gøres gældende som et privilegium for de politiske venner – ikke som en frihedsrettighed.

Sagen mod Tommy Robinson har afsløret hykleriet i den politisk korrekte elite også i Danmark, hvilket den venstreorienterede journalist og talsmand for foreningen Fri Debat, Niels Ivar Larsen, er et illustrativt eksempel på:

Da Trykkefrihedsselskabet forsøgte at invitere ham til en åben debat om sagen, afviste Larsen med den begrundelse, at sagen efter hans mening var »for perifer og for lidt principiel til, at vi vil gå specifikt ind i den i Fri Debat.«

Blog: Er anholdelsen af Tommy Robinson politisk?

Blog: Tommy Robinson idømt 13 måneders fængsel for at stå på gaden

Forsvaret for det frie ord og den frie debat klinger hult, når det i praksis kun gøres gældende som et privilegium for de politiske venner – ikke som en frihedsrettighed. Amnesty International har intet gjort i sagen.

Organisationen har ikke engang villet forholde sig til den.

Processen mod Tommy Robinson vidner om politisk motiveret magtmisbrug i det engelske retssystem. Det er i hvert fald påfaldende, at der i ankesagen skulle et team af topadvokater til, finansieret ved crowdfunding, før Tommy Robinson fik sin ret.

Set fra et dansk perspektiv har det været forstemmende, at kun få medier, magthavere og meningsdannere har villet forholde sig sagligt til sagens substans og principielle indhold.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: I dag er vi alle Peter Plys
Kinas censur af en Peter Plys-film vidner om et samfund, der i stadig stigende grad er under overvågning, og som frygter latteren og den frie tanke mere end alt andet.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Stands dræberen

Hvis nogle virkelig måtte mene, at sund kost skal holdes op imod cigaretpriserne, er svaret: Sænk momsen på fødevarer.
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Det kontantløse samfund vil være en ren pengemaskine for bankerne

Gitte Seeberg
Kommer bankdirektør Anders Dam igennem med sit forehavende og får afskaffet kontanterne, har virksomhederne og private ikke længere noget modsvar til de negative renter.

Blog: Er der andre end Bertel Haarder og Karsten Hønge, som har en vision?

Nauja Lynge
Det er trættende at høre om burkaer og frikadeller på plejehjemmet. Staten Danmark bløder, og der er brug for klare budskaber om vigtige emner som rigsfællesskabets fremtid.

Kommentar: De kreative fag er vigtige for børns indlæringsevne

Michael Böss
Skoleeksperter prioriterer i dag ofte børns læring højere end deres indlæringsevne, men det er vigtigt at sondre mellem indlæring og evnen til at lære noget.
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her