Annonce

Dette er et debatindlæg: Læsere, organisationer og politikere skriver debatindlæg, som Jyllands-Posten publicerer. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Debatindlæg

Trykkefrihedsselskabet hvidvasker islamkritiker

Trykkefrihedsselskabet går galt i byen, når det hævder, at sagen mod den britiske aktivist og islamkritiker Tommy Robinson handler om knægtelse af ytringsfrihed.

Tegning: Martin Frøsig

Trykkefrihedsselskabet går galt i byen i sagen om den britiske aktivist og islamkritiker Tommy Robinson, der for nylig blev fængslet for foragt for retten.

På Facebook har selskabets nye formand, Aia Fog, således i en dramatisk kommentar til sagen erklæret, at Storbritannien med fængslingen af Robinson er ved at udvikle sig til »en politistat, der ikke lader forne tiders Sovjetunionen noget at høre.« I en artikel på trykkefrihed.dk sammenligner hun Robinson med en moderne Spartacus.

På Tommy Robinsons egen facebookside erklæres det fra administratorens side, at fængslingen af Robinson blot er det seneste forsøg fra statens side på at få Robinson »bekvemt« myrdet i fængslet – hvor han vitterligt tidligere er blevet livsfarligt overfaldet af muslimske indsatte.

Det er ikke en politisk sag, den er juridisk. Utvivlsomt har Robinson stort set igennem hele sin karriere været en torn i øjet på myndighederne i Storbritannien.


Det hele er langt ude, og nu har Aia Fog og bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet Michael Pihl, i en kronik her i avisen, beskrevet sagen som et spørgsmål om knægtelse af ytringsfrihed, hvad der er forkert.

Det er ikke en politisk sag, den er juridisk. Utvivlsomt har Robinson stort set igennem hele sin karriere været en torn i øjet på myndighederne i Storbritannien, ligesom ingen, der følger med i britiske forhold, har kunnet være uvidende om den umådelige skandale, det er, at de såkaldte pakistansk-muslimske grooming gangs – det er de retssager, Robinson rapporterer fra – har kunnet operere så længe, uden at myndighederne har grebet ind.

Storbritannien har også ved flere lejligheder vist et problematisk forhold til ytringsfriheden ved at nægte mennesker indrejse, som det virker grundløst ikke at ville lade komme ind i landet.
Men når Robinson nu sidder inden for fængslets mure, skyldes det dette: Han livestreamede for nylig uden for Leeds Crown Court fra en sag, der ikke måtte rapporteres om, før sagen er afgjort.

Han havde i forvejen en betinget dom for i maj 2017 at have gjort noget lignende fra en sag i Canterbury. Robinson har da også erklæret sig skyldig i den aktuelle sag. Hans dom faldt i overværelse af pressen – der dog i første omgang ikke måtte rapportere om sagen – og han var repræsenteret af en advokat.

Ubehageligt er det i øvrigt, at Fog og Pihl i deres forsvar for Robinson nedtoner dette: At Robinson igennem sin karriere ikke er gået af vejen for at bruge vold og ikke er gået af vejen for at leve af kriminalitet. Det bliver beskrevet, som også Robinson selv ynder at beskrive det, i en ramme af myndighedernes chikane af ham.

Om en af sagerne skriver Fog og Pihl, at Robinson gav »urigtige bankoplysninger i forbindelse med et huslån.«

Det lyder som om, han ved et uheld var kommet til at lægge tal forkert sammen. Kald det dog, hvad det er, det er en svindelsag, der bragte ham i fængsel. Robinson har tidligere siddet fængslet for at være indrejst i USA på falsk pas – han kan ikke rejse ind i USA på grund af en dom for besiddelse af stoffer – og han fik i 2005 et års fængsel for at sparke en off duty politimand i hovedet. Politimanden blandede sig i et ophedet fuldemandsopgør mellem Robinson og hans kæreste.
Så gør ikke modviljen mod Robinson og et andet blik på hans fængsling end det, hans tilhængere har, til et spørgsmål om politisk korrekthed. Man kan, som undertegnede, være kritiker af islam og indvandring og en forsvarer af det frie ord og samtidig mene, at fængslingen af Robinson ikke er forkert. Lov er lov og skal overholdes.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Blog: Har EU været tæt på at sejre sig ihjel?

Casper Hedegaard
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden var situationen en helt anden, hvor opbakningen vaklede, og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkeligheden stået i EU’s midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt?

Blog: Kina vil skabe en kunstig måne  

Nauja Lynge
Kineserne siger, at ingen kan eje månen. Men man må, som kineser, åbenbart gerne lave sin egen.
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere
Ole Henriksen: At holde orden er en del af min succes
Ole Henriksen er inkarneret ordensmenneske og mener, at orden er en af forudsætningerne for, at det er gået ham så godt i livet. Læs hans forklaring under min ordens-studietur i hver en krog af hans Hollywood-villa. 
Se flere
Ole Henriksen: At holde orden er en del af min succes
Ole Henriksen er inkarneret ordensmenneske og mener, at orden er en af forudsætningerne for, at det er gået ham så godt i livet. Læs hans forklaring under min ordens-studietur i hver en krog af hans Hollywood-villa. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her