*

Indland

Frivillige ærgrer sig over ulveforvirring

Frivillige ulvespottere ærgrer sig over, at antallet af ulve tilsyneladende er lavere end hidtil antaget.

Antallet af ulve, der har sat deres poter i den danske natur, er tilsyneladende væsentlig lavere end hidtil antaget.

Forskere fra Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet er kommet frem til, at der højst har været en håndfuld ulve, siden den første genindvandrede ulv blev fundet død ved Thy i 2012.

De nye oplysninger ærgrer Kim Møller, der er medstifter af netværket for ulveinteresserede Ulvetracking Danmark.

- Det er sådan jævnt træls, siger Kim Møller, Ulfborg.

Det er frivillige fra det jyske ulvenetværk, der har leveret prøver til Statens Naturhistoriske Museum.

Forskere: Antallet af danske ulve er helt ude i skoven

Kun én ud af 200 prøver af formodede ulvelorte har vist sig at stamme fra ulve. Seks andre prøver er ubestemmelig hund eller ulv.

Det får forskerne til at anslå, at der højst er genindvandret en håndfuld ulve.

- Vi har brugt hundredvis af timer på at indsamle lort, spytprøver og kadavere fra hele Jylland, og nu bliver vi så i tvivl om, hvad der har været ulv, og hvad der ikke har, siger Kim Møller.

- Nu må vi have en snak om, hvad vi gør fremadrettet. Vi står sådan lidt i et dødvande, siger Kim Møller.

Forskere fra Aarhus Universitet har tidligere meldt ud, at der var fundet sikre dna-spor efter op mod 40 forskellige ulve. Det blev senere nedjusteret til 20-23 individer.

Ulvene yngler... næppe i Danmark

Det ærgrer Kim Møller, at der er opstået denne usikkerhed om antallet af ulve i Danmark.

- Vi har brug for at vide, at der er nogen fagfolk, der har styr på at artsbestemme de input, vi kommer med, siger Kim Møller.

Han er dog ikke i tvivl om, at ulven er kommet for at blive.

- Vi er sikre på, at der er ulv i Danmark, og det er vi ud fra de folk, vi har haft med at gøre, som selv har set dem, siger Kim Møller.

Ulvetracking Danmark har det seneste år leveret prøver til Statens Naturhistoriske Museum, og det har man tænkt sig at blive ved med.

- Vi er nogle frivillige, der stiller vores tid til rådighed, og så læner vi os trygt op ad fagfolkene, siger Kim Møller.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Fremtidssikring: Den skæve boligskat består

Selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mente, at forskellig skat for ens huse var »for dårligt«, så vil en skatterabat i overgangen til et nyt vurderingssystem fastholde den forskel. Det viser et regeringsnotat.
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her