Annonce
Politik

Venstre har åbnet døren for Villum Christensen som borgmester

Venstre i Slagelse agter ikke at spænde ben for, at Villum Christensen (LA) bliver borgmester om to år.

Villum Christensen. Foto: Lars Krabbe

Trods personligt og politisk nag til Liberal Alliances folketingsmedlem og byrådsmedlem i Slagelse, Villum Christensen, åbner Venstre nu for, at LA'eren kan blive borgmester om to år. Det skriver Altinget.

Villum Christensen indgik - til tydelig borgerlig irritation - efter kommunalvalget i efteråret en konstitueringsaftale med Socialdemokratiet.

Aftalen gjorde John Dyrby Paulsen (S) til borgmester og gav mulighed for, at Villum Christensen halvvejs inde i perioden overtager borgmesterkæden.

LA-profil genopstiller ikke til Folketinget: Vil være borgmester

Den aftale meddeler Venstres gruppeformand i Slagelse byråd nu, at man ikke har tænkt sig at blokere:

- Aktuelt er vores linje, at vi ikke er en del af den borgmesteraftale og derfor ikke vil gå ind og blande os, men i stedet stemme blankt, siger Knud Vincents til Altinget.

De blanke stemmer fra Venstre betyder, at partiets ti byrådsmedlemmer ikke tæller med, hvis der skal findes et flertal bag Villum Christensen som borgmester blandt kommunalbestyrelsens 31 medlemmer.

I stedet giver den kommunale styrelseslov mulighed for, at et flertal blandt de resterende 21 medlemmer selv kan ordne sagen.

Dermed overlader Venstre afgørelsen til de 12 socialdemokratiske byrådsmedlemmer og Villum Christensen, skriver Altinget.

Kommentator om Slagelse-aftale: Alle tiders fupnummer

Hovedpersonen selv havde efter eget udsagn et møde om sagen med John Dyrby Paulsen i sidste uge:

- Og der blev vi enige om, at nu vil han gå ud og sige meget eksplicit, at selvfølgelig holder han den aftale, vi har skrevet under på. Det forventer jeg snart vil ske, siger Villum Christensen til Altinget.

John Dyrby Paulsen har ellers tidligere meddelt, at han regner med at være borgmester perioden ud. Til Altinget udtaler han om et muligt borgmesterskifte:

- Det er en mulighed om ønsket. Det står i aftalen. Og nærmere kommer jeg det ikke.

Fakta: Læs hele borgmesteraftalen fra Slagelse

Mange kommentatorer og kritikere har vurderet, at Villum Christensen næppe kommer til at indtage borgmesterposten de sidste to år op til næste kommunalvalg i 2021.

I sidste uge meddelte LA'eren, at han ikke genopstiller til Folketinget, men i stedet vil forberede sig på borgmestertjansen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DR kan ”næsten være lige meget”

Morten Uhrskov Jensen
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.’s besparelser.

Blog: Skattesnyd koster for os alle

Gitte Seeberg
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre.
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her