*

Politik

Thulesen og Frederiksen går sammen i en ny EU-front mod Lars Løkke

DF og S kræver handling mod negative konsekvenser af den fri bevægelighed.

Illustration : LARS PRYDS

Det grundlæggende princip om EU-borgeres fri bevægelighed har udviklet sig på en uholdbar måde.

Det mener Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, der derfor kræver at blive indkaldt til forhandlinger af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), så der kan blive gjort noget ved problemerne.

Dermed udvikler det politiske parløb mellem de to partier sig til nu også at sætte regeringen under pres i EU-politikken.

Et europæisk projekt, der ikke har sine befolkninger med sig, er ikke et legitimt politisk projekt.
Mette Frederiksen (S), formand

»Statsministeren skal lave et udspil i forhold til de problemer, der er med fri bevægelighed, og indkalde til forhandlinger om det, så der kan komme en dansk offensiv i EU omkring den fri bevægelighed,« siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

De problemer, som den fri bevægelighed har udløst, er bl.a. pres på løn og arbejdsvilkår, velfærdsturisme, hvor udlændinge får danske ydelser, og senest tilrejsende tiggere, lyder det fra DF og S.

»Det kan ikke nytte, at dette her ikke er en topprioritet for regeringen og for statsministeren. Og det er det tydeligvis ikke,« siger Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Statsminister Lars løkke Rasmussen kritiserede før sidste valg det, han kaldte »jordbærplukkere«, der kommer til Danmark, arbejder nogle få timer om ugen og sender en dansk børnecheck ud af landet. Men siden regeringsskiftet er der ikke sket det store, lyder anklagen fra de to store partier i dansk politik.

Statsministeren afviser påstandene om, at han ikke har gjort nok.

»Men udfordringen er ikke at sikre opbakning til de synspunkter i Danmark. Udfordringen er at sikre opbakning ude i Europa«, siger Løkke Rasmussen og fortsætter:

»Min dør står i øvrigt altid åben for konkrete forslag.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
EU
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Befolkningsudskiftning

Morten Uhrskov Jensen
Hvor stor en rolle spiller det, om Dansk Folkeparti har indflydelse eller ej?

Blog: Europa efter Europa

Mikael Jalving
Merkels problem er også vores problem. Migranterne kan ikke fortsætte med at komme herop, uden at vores samfund forvandles til uigenkendelighed.

Blog: Et pudseløjerligt valg

Morten Uhrskov Jensen
Der er plads til en ret stor religiøs sekt hertillands.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her