*

Kommunalvalg
Politik

Mette Frederiksen: Mænd, der køber sex, kan ikke passe deres arbejde

S-formanden bør blande sig udenom, lyder det fra nogle af de faggrupper, der bliver talt til.

Lærere, politifolk, dommere og politikere, der har købt sig til sex, har diskvalificeret sig selv, mener S-formand Mette Frederiksen. Foto: Kennth Lysbjerg Koustrup

En mands evne til at være eksempelvis lærer, politimand, dommer eller politiker går fløjten, hvis han har betalt sig til sex med en kvinde.

Sådan lyder den kontante melding fra Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i bogen ”Mette F.”, som udkommer i næste uge.

»Jeg tror ikke, at en kunde hos en prostitueret bagefter kan gå ind og undervise en skoleklasse eller dømme i en retssal eller være politiker, politimand, eller hvad han er, på en måde, som er foreneligt med det, vi opfatter som ligestilling og respekt mellem kønnene,« siger Mette Frederiksen i bogen.

Det må være op til skolens leder at afgøre, om en lærer er kvalificeret til at undervise. Det synes jeg ikke, at Mette Frederiksen skal gøre sig til dommer over.
Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening

»Det sætter sig, når vi har relationer, der er helt skæve,« siger hun videre i bogen.

Helle Jarlmose er generalsekretær i KFUK’s Sociale Arbejde, der driver flere krisecentre for prostituerede. Hun er langt hen ad vejen enig med S-formanden.

»Jeg tror, at det slår igennem på andre områder, hvis man har et menneskesyn, der går på, at man har ret til at købe et andet menneske. Det er ikke nødvendigvis personer, som jeg vil se som rollemodeller eller fortalere for værdier og etiske retningslinjer,« siger hun.

»Men jeg er forbeholden over for at kæmme alle mænd over én kam, for der er mænd, der fortryder det bagefter, og der skal også være plads til fejltrin,« siger hun.

Omkring hver sjette danske mand i alderen 18-65 år har købt sex, viser en kortlægning fra 2013.

Formand i Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen går ind for et forbud mod købesex, »fordi alt for mange kvinder bliver udsat for overgreb«.

Men han er imod en diskvalificering af de lærere, der har været hos en prostitueret.

»Det må være op til skolens leder at afgøre, om en lærer er kvalificeret til at undervise. Det synes jeg ikke, at Mette Frederiksen skal gøre sig til dommer over,« siger han.

Også Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), kritiserer S-formanden:

»Jeg synes, at man skal være forsigtig med som toppolitiker fra Christiansborg at opstille principper for en form for moralsk valgbarhed, og der burde være væsentligere ting for Mette Frederiksen at gå op i. Det er og bliver et anliggende mellem en kandidat og vælgerne.«

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Europa efter Europa

Mikael Jalving
Merkels problem er også vores problem. Migranterne kan ikke fortsætte med at komme herop, uden at vores samfund forvandles til uigenkendelighed.

Blog: Et pudseløjerligt valg

Morten Uhrskov Jensen
Der er plads til en ret stor religiøs sekt hertillands.

Blog: Tillykke til Danmark med nederlaget

Anders Vistisen
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark.
Annonce
Bolig
Så diskret kan to italienere gøre det: 200 kvm oase med plads til leg og hygge
Succesrigt arkitektpar har med hårdt arbejde og gode ideer forvandlet en gammel porcelænsfabrik til et kombineret hus og kontor. Nøgleordene er lys og materialer af højeste kvalitet. 
Se flere
Så diskret kan to italienere gøre det: 200 kvm oase med plads til leg og hygge
Succesrigt arkitektpar har med hårdt arbejde og gode ideer forvandlet en gammel porcelænsfabrik til et kombineret hus og kontor. Nøgleordene er lys og materialer af højeste kvalitet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her